facebook

«Для тих, хто справді хоче вчитися, дистанційне навчання не є проблемою», – професорка ВНУ

На думку депутатки Волинської обласної ради, голови постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму Любові Ліпич, яка є деканом факультету економіки та управління СНУ імені Лесі Українки, для того, щоб дистанційне навчання було ефективним, у першу чергу має бути хороше технічне забезпечення, нормальний інтернет.

«Над якістю інтернету ще потрібно працювати. І це позиція не обласної ради, а державного управління, – вважає Любов Григорівна. – До того ж, і вчителям, і викладачам вишів треба вчитися працювати дистанційно. Проблема в тому, що коли ти навчаєш дистанційно, таке враження, що ти сам із собою ведеш бесіду, не бачиш облич, реакції. Ми до цього не звикли. Хоча з іншого боку – ти маєш ефективно готуватися, адже все, що скажеш, – записано. Не можеш відволікатися, говорити сторонні речі. Оця година – час дуже високопродуктивної праці».

На її думку, зі студентами працювати дистанційно простіше, бо це вже дорослі люди, знають, чому прийшли вчитися.

«Для тих, хто справді хоче вчитися, дистанційне навчання не є проблемою, – вважає вона. – Вони й так додатково дивляться, як навчають в інших вишах, зараз дуже популярними є відео лекції, сертифіковані курси з різних дисциплін провідних вищих навчальних закладів. Є ще один момент. Ми почали дистанційне навчання, забезпечивши для першого курсу перший семестр, а четвертокурсники, відповідно, мали сім семестрів нормального очного навчання. Наскільки воно буде ефективним, якщо починати з першого курсу – сказати складно, тут треба почекати. Хоча варто відмітити, що до 30% студентів у потужних вишах навчаються дистанційно».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зі слів Любові Ліпич, дистанційне навчання дешевше, студенти можуть прослуховувати лекції у зручний для них час. Також вона зазначила, що на рівні міністерства в Україні ще не ліцензували дистанційної форми навчання. «Для нас це експеримент», – додала професорка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...