facebook

Дистанційне навчання стане офіційною формою українських шкіл

В уряді пропонують внести зміни до закону “Про повну загальну середню освіту”, щоб додати туди механізми дистанційної форми навчання. Онлайн-навчання проведуть за певних обставин, які унеможливлюють відвідування закладів освіти.

Минулого тижня на сайті Верховної Ради зареєстрували законопроєкт №4056 щодо запровадження дистанційної форми навчання.

Цей проєкт має визначити перелік причин та обставин, за яких заклади освіти можуть перейти на дистанційне навчання. А також визначити організації, що здійснюватиме контроль над такою формою навчання.

“У разі настання обставин, які унеможливлюють відвідування закладів освіти, педагогічною радою закладу освіти відповідно до освітньої програми може тимчасово, не більше одного навчального року поспіль, застосовуватися форма навчання, визначена положенням статті 26-1 цього Закону.”, − прописано в документі.

Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців після опублікування цього Закону має:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

розробити та затвердити положення про дистанційну форму навчання під час обставин, які унеможливлюють відвідування закладів освіти;

розробити та затвердити перелік та порядок використання спеціальних ресурсів та засобів, які можуть використовуватися для дистанційної форми навчання;

врахувати необхідність обладнання шкіл комп’ютерною технікою та підключення до інтернету для проведення дистанційного навчання.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...