facebook

“Він її просто добив”: померла 19-річна дівчина з Львівської області, яка хворіла на ботулізм

В експертизі зазначено, що Ольга Лох померла від цирозу печінки.

4 вересня померла 19-річна Ольга Лох із села Раменів Кам’янка-Бузького району Львівської області. Дівчина хворіла на ботулізм, від 19 серпня протягом дев’яти днів

У Львівській області 19-річну дівчину госпіталізували до реанімації з ботулізмом
лежала у реанімації Пустомитівської центральної районної лікарні, а 28 серпня її виписали.

Вдома дівчині стало погано, вона скаржилася на сильні болі в животі та слабкість, її тіло почало вкриватися синцями. У четвер, 3 вересня, Ольгу Лох госпіталізували до обласної клінічної лікарні у Львові, де наступного дня вона померла, інформує ZAXID.NET.

Як раніше повідомлялось, дівчину 19 серпня

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Львівській області 19-річну дівчину госпіталізували до реанімації з ботулізмом
госпіталізували до реанімації у Пустомитах, їй діагностували ботулізм. Спершу у неї була сухість в роті та горлі, порушення зору. Згодом додалося порушення ковтання та дихання.

За словами подруги Роксолани Коваль, напередодні госпіталізації дівчина їла в’ялену рибу та кальмарів.

“Оля мені казала, що їла в’ялену рибу і кальмари, які купила в місцевому магазині, зараз той магазин зачинений”, – розповіла подруга.

Протиботулічну сироватку для дівчини везли зі Львова. У реанімації під крапельницями Оля була дев’ять днів. Тоді лікарі розцінювали її стан як стабільно важкий.

“Що мені казали купувати з ліків, я то все купувала. Потім всі лікарі в Пустомитах почали від неї відмовлятися, не хотіли вони в Пустомитах її лікувати. Якийсь лікар мене витягнув з реанімації в один день і сказав, що її ніхто не хоче лікувати. А на наступний день Олю виписали. Все. Сказали – все, що ми могли, ми вже зробили. І що я мала робити? Я забрала її додому”, – розповіла мама дівчини Марія Кулина.

За її словами, вже вдома доньці стало гірше, в неї то піднімалася, то падала температура. Тіло почало вкриватися синцями.

“В дівчини з дитинства були проблеми зі здоров’ям, вона мала хворі нирки. І, по ідеї, Оля чи в інфекційній лікарні, чи в клінічній мала б продовжувати своє лікування. Але її виписали з Пустомитів, я не знаю там тих тонкощів. Потім вони з мамою вже до мене звернулися. Дівчина мала таку зовнішню помірну блідість і я почав робити електронні скерування. Скерував я її 2 вересня в обласну лікарню на вулиці Чернігівській у Львові”, – пояснив виданню сімейний лікар з Ременова Богдан Мисак.

Сімейний лікар також зазначив, що у дівчини через вроджений полікістоз нирок “не було прогнозів дожити до старості”.

Мама дівчини розповіла, що справді її донька мала вроджений полікістоз нирок.

“В експертизі зазначено, що вона померла від цирозу печінки. Перед смертю в неї відмовили нирки і вже вода в легенях була. Той ботулізм її просто добив і прискорив її смерть”, — зазначила Марія Кулина.

Підтвердити або ж спростувати взаємозв’язок ботулізму з передчасною смертю 19-річної дівчини могла б незалежна експертиза. Як зазначає ZAXID.NET, головний лікар Пустомитівської районної лікарні Іван Лабай відмовився коментувати випадок із 19-річною Ольгою Лох.

Головна епідеміологиня області Наталія Тімко розповіла виданню, що дівчину виписали з лікарні у задовільному стані.

“Суть лікування ботулізму полягає у введені сироватки в перший день після інфікування. Цій пацієнтці сироватку ввели вчасно. Коли її виписували з лікарні у неї вже щезли всі симптоми ботулізму”, – додала Наталія Тімко.

У неділю, 6 вересня, 19-річну Олю Лох поховали. У її матері залишилося ще четверо дітей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...