facebook

“Нам дали наказ – вирушати. Ми не питали, куди”: воїн розповів про катастрофу під Іловайськом

Нам дали наказ – вирушати на Іловайськ. Ми не питали, куди. Я був рядовим бійцем, якому керівництво дало наказ: збиратися і їхати.

Нам дали наказ – вирушати на Іловайськ. Ми не питали, куди. Я був рядовим бійцем, якому керівництво дало наказ: збиратися і їхати.

Про це «Вголосу» розповів учасник Революції гідності та «донбасівець» Ігор Михайлишин з Івано-Франківщини.

«Більше того: наш взвод проти не був, навпаки: ми хотіли воювати, а не штани протирати. Саме у місті вперше зіштовхнулися в боях з російськими військами – не без жертв», – пригадує боєць.

Він уточнив: 18 серпня з побратимами заїхали в Іловайськ, закріпилися там і вже здогадалися: якщо сюди стягують багато добровольчих батальйонів – буде серйозна операція. Хлопець добре пам’ятає: добровольчі батальйони мали з’єднатися в центрі міста, але наштовхнулися на серйозний ворожий спротив.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Ворог мав можливість швидко отримувати підкріплення та забирали поранених через відкриту дорогу на Харцизьк. У нас такої можливості не було – назад вела лише польова дорога, яка постійно прострілювалась, тому вже 19 серпня у нас було багато втрат, ми відступили, – зазначив Михайлишин. – І після цього бою ворог знав, що ми базуємось у школі, тому туди летіло все, що можна. Обстрілами «накривали» щогодини, до того ж ми ловили місцевих, які здавали наші координати».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...