facebook

Брати-трійнята народилися з ДЦП, мужня мама плюнула лікарям в обличчя: “Виростуть дурниками”

Батьки твердо вирішили, що зроблять все можливе, щоб зробити їх щасливими

Трійнята Аронови з Новосибірська народилися з різницею в хвилину: спочатку Петя, потім – Андрій, а за ним – Паша. Спочатку нічого не віщувало біди, але коли малюкам було 10 місяців їм поставили діагноз – ДЦП. Саме тоді батьки твердо вирішили, що зроблять все можливе, щоб зробити їх щасливими незважаючи ні на що, передає РИА Новости.

Зараз трійнята вже підлітки, у кожного з них свої захоплення і плани. Андрій цікавиться технікою, а ще веде свій канал на Youtube, де викладає огляди комп’ютерних ігор. Паша не розлучається з книгами. Він любить іноземні мови і мріє стати перекладачем.

Петі доводиться, мабуть, найважче, він є найскладнішою дитиною, фізично і інтелектуально. У нього спастика, тобто м’язова напруженість така сильна, що він самостійно руками нічого не може робити. Мама хлопчиків, Катерина Аронова згадує невтішні прогнози лікарів з приводу Петі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Коли робили, роки півтора було Петі, МРТ мозку, переводячи з медичного на звичайну російську мову, нам сказали, що ця дитина не зможе ні говорити, ні розуміти звернену до нього мову, просто тому, що об’єктивно такий стан білої і сірої речовин мозку”, – говорить вона.

Але тоді батьки не змирилися і не опустили руки, і зараз, Петя, мабуть, самий товариський з трійнят. Він не просто обожнює розмовляти з оточуючими, а й частенько робить всім компліменти, в першу чергу – мамі.

“У нього така потреба бути відкритим світу, насичуватися інформацією зі світу, спілкуватися з людьми. Він сам з усіма знайомиться. Він мріє, коли ми їдемо в ліфті, що б хто-небудь зайшов, тому що він відразу ж вступає в спілкування, в контакт”, – розповідає Катерина про сина.

Кілька років тому Катерина втратила чоловіка: батько хлопців захворів і помер. Але і це не зломило жінку. Вона продовжила боротися за здоров’я дітей самостійно. Допомагають їй в цьому друзі і гувернери. Катерина Аронова зізнається, що ніколи навіть подумати не могла про те, щоб відмовитися від своїх дітей.

“Це кров від крові, плоть від плоті, це те, що ти вже любиш з самого народження. Мені здається, в цьому немає ніякого геройства, просто людський, материнський, батьківський інстинкт”, – каже мама трійнят.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...