facebook

Без грошей та їжі: 19 українців хворих на коронавірус застрягли у Польщі

У Польщі 19 українців, які захворіли на коронавірус, застрягли на ізоляції без їжі та грошей. Роботодавець залишив їх напризволяще у покинутому будинку.

Про це повідомляє ТСН.

Вони приїхали працювати на сільськогосподарську компанію. І, ймовірно, коронавірус підхопили на роботі. Адже до Польщі, запевняють, прибули без нього.

“Коли ми приїхали, ми були здоровими, але це трапилося з нами і ми сидимо, чекаємо і не знаю навіщо”, – каже одна з покинутих в ізоляції українок.

Коли прийшли позитивні результати тестів, агент із працевлаштування перевіз українців до старого дерев’яного будинку. Лишив їм п’ять буханок хлібу, по пакету макаронів і крупи, а ще соду – полоскати горло. Коли про це дізналися місцеві, взялися допомагати українцям. Але вони тут уже два тижні. За цей час дев’ятьох хворих встигли шпиталізувати і відпустити. Але жоден з 19 досі не одужав.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Під час нещодавнього тесту – його провели за 14 днів – ми сподівалися, що половина, чи хоча б кілька людей матимуть негативний результат. Мені зателефонували з санепідемстанції, і з’ясувалося, що у всіх позитивний”, – розказує хвора.

Поліція Польщі розпочала розслідування щодо агента, який влаштував українців на роботу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...