facebook

РОСІЙСЬКИЙ ВТБ-БАНК ГОТУЄТЬСЯ ДО ВТЕЧІ З УКРАЇНИ

За словами глави банку, вони готові продати свій бізнес.

Президент російського ВТБ-Банку Андрій Костін заявив, що найімовірніше їхні підрозділи підуть з українського ринку. Про це він повідомив, виступаючи на “Дні інвестора” в Лондоні, пише Meduza. “Що стосується України, ми несемо суттєві втрати. Ми не бачимо великих можливостей як економічних, так і політичних”, – сказав глава ВТБ. Також він зазначив, що за першої нагоди вони б краще продали весь бізнес.

VTB_Bank_Logo_Albom_110712

Прибуток російського банку ВТБ обвалився аж у 126 разів “Я думаю, якщо б нам випав такий шанс, ми б навіть продали цей бізнес, ніж збільшували би його або зберігали, тому що ми не бачимо ніяких можливостей”, – додав Костін. Український “ВТБ Банк”, що входить в російську банківську групу, входить до числа п’яти найбільших кредитних організацій України за розміром статутного капіталу.

Банк є стовідсотковою “дочкою” російського ВТБ. За підсумками 2015 року, український “ВТБ Банк” отримав збиток у 4,552 мільярда гривень, що в 3,7 рази менше збитку за попередній рік.

Перший квартал 2016 року український ВТБ закінчив зі збитками 4,594 мільярда гривень, що в 1,9 раза менше, ніж за аналогічний період роком раніше. Нагадаємо, “Сбербанк” Росії продає свої активи в Україні, в тому числі свою “дочку” –львівський VS Bank.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Одним із претендентів на придбання “Сбербанку” називають українського бізнесмена Олександра Ярославського. Читайте також: Дочірній банк крупного російського ВТБ скорочує чотири тисячі працівників За даними НБУ, “Сбербанк” (Україна) і VS Bank належать до іноземних банківських груп. Їхнім основним акціонером є державний “Сбербанк” Російської Федерації. Активи VS Bank на 1 січня 2016 року становили понад 3,6 млрд гривень, активи “Сбербанку” (Україна) – більш як 40,9 млрд гривень.

Також повідомлялося, що “Сбербанк Росії” перейменував свою українську “доньку” ПАТ “Дочірній банк Сбербанку Росії” на ПАТ “Сбербанк”. Український державний “Ощадбанк” заявляє про незаконність таких дій та  про порушення прав інтелектуальної власності, адже на території України він є єдиним законним власником виключних майнових прав на торговельні марки “Ощадбанк”, “Сбербанк” та “Oschadbank”.

Варто зазначити, що президент Росії Володимир Путін порадив російським бізнесменам не продавати активи в Україні. Про це він говорив на закритій зустрічі з найбільшими підприємцями РФ, яка відбулася 24 березня після з’їзду Російського союзу промисловців і підприємців. Путін сказав бізнесменам, що “поки є надія на нормалізацію відносин, можна почекати” продавати активи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...