facebook

Школи у Франківську не будуть працювати принаймні два тижні, – Марцінків

Сесія міської ради Івано-Франківська прийняла рішення про відновлення роботи закладів освіти у звичайному режимі. Однак з 1 вересня франківські школи та садочки таки не відкриють.

Заступниця керівника управління освіти і науки Наталія Микула розповідає, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів всі заклади освіти будуть зачинені на два тижні. У цей час учні вчитимуться дистанційно. Дитячі садки та училища також будуть зачинені.

“З 31 серпня до 11 вересня буде запроваджене навчання з застосуванням дистанційних технологій. Педагоги будуть публікувати завдання для учнів та студентів. Всі вчитимуться у такому режимі, який був із 12 березня”, – каже Наталія Микула.

Нагадаємо, Івано-Франківськ потрапив до “червоної зони” карантину. Міський голова міста Руслан Марцінків не згоден цим рішенням уряду.

Згодом перед стінами адмінбудинку відбулася акція протесту проти обмежень “червоної зони” карантину.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Дуже важко приймалося рішення щодо шкіл і дитячих садочків. Ми маємо рішення сесії міської ради, яке дозволяє відкривати дитячі садочки і школи. Але маємо негативний досвід наших сусідів – місто Чернівці, де сьогодні, і вчора, і позавчора здійснювалися масові перевірки і відкриття кримінальних справ на завідуючих, на вихователів, на тих людей, які займаються з дітьми. Як керівник я не маю права наражати на небезпеку наших працівників. Мені би дуже не хотілося, щоб на колективи наших закладів відкривалися кримінальні справи. Тому з 1 вересня наші навчальні заклади не будуть працювати щонайменше два тижні. Це рішення надзвичайно важке”, – сказав Руслан Марцінків

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...