facebook

Україну чекає тотальний жорсткий карантин, ситуація погіршиться – епідеміолог

В Україні можуть ввести ще один тотальний карантин, коли всі підприємства й компанії знову доведеться закрити.

Про це в коментарі виданню «Гордон» заявив кандидат медичних наук, керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, епідеміолог Андрій Александрін.

«Потрібно розуміти, для чого відповідальні уряди впроваджують карантинні заходи у своїх країнах. Для того, щоб знизити навантаження на систему охорони здоров’я і підготуватися до найгірших сценаріїв. В Україні від початку карантину жодних системних змін не відбулося ні в охороні здоров’я, ні в освіті», – зазначив Александрін.

Він сказав, що медики зараз фіксують наростання захворюваності, а з приходом осені, коли діти підуть у школи і дитсадки, ситуація почне погіршуватися.

«Зараз неможливо повернутися до життя, яке було в докарантинні часи. У нас триває наростання першої хвилі Covid-19. А з приходом осені ми побачимо наростання ГРВІ через те, що діти підуть у школи і дитсадки. Ситуація буде погіршуватися. А з огляду на те, що в нас не відбулося жодних системних змін, я думаю, на нас чекає черговий тотальний жорсткий карантин. Доведеться все закривати, тому що іншого виходу не буде. Залишається питання: а чи погодяться люди на такий карантин? Тим більше, що ситуація ускладниться проведенням місцевих виборів. На цьому тлі політики почнуть грати, і це погіршить епідемічну ситуацію», – вважає співрозмовник.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, держава не сприяє впровадженню інструментів захисту від коронавірусу.

«Ми проаналізували ситуацію з погляду юриспруденції. За час епідемії в Україні виписали понад 25 тис. штрафів за порушення карантину на громадян. Нагадаю: мінімальний штраф становить 17 тис. грн. А ще є ст. 320 Кримінального кодексу за порушення санітарного законодавства, яка раніше була мертвою, за нею нікого не притягали до відповідальності. А протягом останніх пів року за нею вже понад 220 стягнень. Що можна сказати? Держава не впроваджує додаткових інструментів профілактики Covid-19 і не дає жодних ресурсів суспільству для їх впровадження, зате вона викачує останні гроші з населення і підприємств через штрафи, намагаючись закрити свої дірки. Це шлях у нікуди», – резюмував Александрін.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...