facebook

На честь Порошенка хочуть назвати вулицю: дехто здивований (ФОТО)

Стало відомо, що в Крижополі Вінницької області відбудуться громадські слухання з приводу перейменування однієї з вулиць міста.

Так, вулицю генерала Армії УНР Юрія Тютюнника можуть назвати на честь героя України Олексія Порошенка, який у червні помер від інсульту.

Про це повідомляє ZNAJ.UA

Крижопільська селищна рада збирає з цього приводу громадські слухання завтра, 27 серпня.

«Крижопільська селищна рада повідомляє, що о 10:00 27 серпня 2020 року в малій залі районного будинку культури відбудуться громадські слухання – форма громадського обговорення про перейменування існуючої вулиці Юрія Тютюнника на вулицю імені героя України Олексія Порошенка. Запрошуються всі бажаючі з наданням пропозицій (зауважень)», – йдеться в повідомленні селищної ради в Facebook.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Охочих взяти участь у заході попросили дотримуватися заходів особистої безпеки у зв’язку з епідемією коронавірусу і не нехтувати носінням масок і дотриманням соціальної дистанції.

Віктор Ющенко нагородив батька Порошенка Орденом Держави та дав звання Героя України

Порошенко Олексій Іванович нагороджений 23 червня 2009 орденом Держави за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку агропромислового комплексу, запровадження сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур.

Яким боком Олексій Порошенко був пов’язаний з Крижополем на Вінниці зрозуміти важко, бо до 1992 року він мешкав у Молдові. Як пише Вікіпедія:

1992, після здобуття незалежності України і у зв’язку з війною у Придністров’ї, Олексій Порошенко емігрував до Києва, де навчався в аспірантурі Київського державного університету імені Шевченка молодший син Петро.

Того ж року став заступником генерального директора АТ «Біржовий дім „Україна“» (генеральним директором був Петро Порошенко), 1993 — заступником генерального директора ЗАТ «Український промислово-інвестиційний концерн» (генеральний директор Петро Порошенко).

Після того, як Петро 1998 обраний депутатом Верховної Ради України, Олексій Порошенко став гендиректором концерну Укрпромінвест.

З 2005 року — керівник ПАТ ЗНКІФ «Прайм Ессетс Кепітал».

У 2012 році журнал «Фокус» розмістив бізнесмена у списку 20 найуспішніших аграріїв України, де він посів дев’яте місце.

Помер 16 червня 2020 року в місті Київ, від геморагічного інсульту

Натомість про Юрія Тютюнника відомо, що він був внучатим племінником Тараса Шевченка й одним із найвідоміших повстанських отаманів України, мав звання генерал-хорунжий, але..

У 1923 перейшов на бік більшовиків, викладав у Харківській школі червоних командирів. Разом із Довженком став співавтором сценарію фільму «Звенигора» (у титрах — Юрій Юртіка). Розстріляний 20 жовтня 1930 у внутрішній в’язниці ОГПУ на Луб’янці.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...