facebook

“Запевняємо у нашій дружбі”: в 12 країнах закликали не забувати про агресію РФ проти України

Заступник голови групи дружби з нашою країною у парламенті Британії Стюарт МакДональд заявив, що депутати 12 країн світу у спільному зверненні закликали світ не забувати про триваючу російську агресію проти України.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

“Парламентарі Європи, Австралії та Канади об’єднуються, щоб запевнити у солідарності та дружбі з українським народом у 29-ту річницю Незалежності. Мир настане”, – написав він.

Наразі під зверненням на цей час стоять підписи парламентарів Британії – МакДональда та чотирьох його колег, також Німеччини, Швеції, Норвегії, Польщі, Латвії, Грузії, Молдови, Румунії, Португалії, Канади та Австралії.

“Росія продовжує збройно порушувати територіальну цілісність України. Це ще одна країна на європейському континенті, чиї кордони намагаються змінити силою… Україна не повинна бути забутою у світі, де не бракує питань, що претендують на міжнароду увагу”, – зазначають вони.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Депутати нагадують, що війна на Донбасі триває вже більше 6 років, забрала життя понад 13 тисяч людей і змусила покинути свої домівки понад 1,5 млн осіб. Також нагадують про збитий російським “Буком” рейс МН17, на борту якого загинули 298 громадян різних держав світу.

“У день незалежності України ми запевняємо у нашій дружбі з українським народом. Ми поновимо наші зусилля з пітримки України та її союзників задля досягнення миру”, – підсумовують у зверненні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...