facebook

Олена Зеленська порушила мовчанку щодо COVID-19:

Дружина українського президента Олена Зеленська уперше розповіла про перемогу над коронавірусом, на який вона разом з сином Кирилом захворіли на початку літа.

За словами Зеленської, коронавірусна хвороба COVID-19 та відновлення після неї тривали понад місяць.

Зараження коронавірусом стало для неї несподіванкою. Про це стало відомо після чергового рутинного тестування, який щотижня проводили Володимиру Зеленському та його контактним особам.

«Звістка про хворобу стала для мене повною несподіванкою. Не було жодних симптомів. Просто черговий тест виявився позитивним… Я досі не можу зрозуміти, яка кнопка ліфта чи дверна ручка „подарували“ мені вірус», — розповіла Зеленська.

Сама Зеленська зіткнулася з одним із найпідступніших ускладнень коронавірусу — пневмонією, яку вдалося «спіймати» завдяки комп’ютерній томографії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«На жаль, особливість цього вірусу в тому, що спочатку людина може не відчувати жодних симптомів, а вже за два-три дні – пневмонія. Зі мною було саме так. Два дні я насолоджувалася переглядом фільмів і читанням книжок у порожній квартирі на самоізоляції, а потім — висока температура (десь 39,6), комп’ютерна томографія, яка й показала двостороннє запалення легень. Того ж дня я вже була в лікарні. Почалися нескінченні крапельниці, пігулки, налякані очі людей навколо. Загалом моє лікування тривало два тижні. А ще тиждень я залишалася в лікарні з сином, який все ще був «позитивним», — розповіла дружина президента.

За її словами, про інфікування Кирила вона дізналася, коли «була на піку хвороби» — протягом трьох днів у неї був «страшенний головний біль та сильний нескінченний кашель». Семирічний син, на відміну від неї, переніс коронавірус у легкій формі, у нього було лише незначне підвищення температури.

Зеленська наголосила, що після хвороби вона та її син мають антитіла до коронавірусу, проте попри тимчасовий імунітет продовжує носити захисну маску в публічних місцях: «Так, можливо, у цьому вже немає потреби… Але в нашому суспільстві зараз діють особливі правила й нові норми етики. І я надягаю маску з поваги до оточуючих. Тому що так правильно».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...