facebook

Китайські компанії зацікавлені інвестувати в українську ядерну енергетику

27 жовтня на Новокостянтинівській шахті ДП «СхідГЗК» відбулася чергова нарада з представниками найбільших китайських компаній, що здійснюють інвестиції у ядерно – енергетичний комплекс, повідомляє сайт ЄЛІСАВЕТ з посиланням на Кропивницьку ОДА
29031601_729x547
Гості, серед яких були представники найбільших китайських та німецької компаній, а також заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Коломійцев і заступник генерального директора ДК “Ядерне паливо” Володимир Богданець, відвідали шахту, де ознайомилися з роботою підприємства на найважливіших етапах технологічної ланки.
Відкриваючи нараду, генеральний директор ДП «СхідГЗК» Олександр Сорокін відзначив: “Ми раді вітати керівників найбільших китайських компаній, а також наших німецьких партнерів на території Новокостянтинівської шахти. Ми вже багато раз зустрічалися і готові презентувати усю необхідну інформацію, адже це сприятиме реалізації спільного проекту. Ми вже отримали інформацію про ядерну енергетику Китаю і про ваші інвестиційні проекти, тож сподіваюся, що під час реалізації цих грандіозних планів важливе місце посідатиме будівництво Новокостянтинівської шахти”.
Заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев нагадав, що між Україною та Китаєм укладено угоду про співробітництво, а реалізація зазначеного проекту лише сприятиме розвитку економіки України та Кіровоградської області.
Віце-президент корпорації CNNC Ян Чан Лі схвально відгукнувся про початок взаємовигідного співробітництва: “Наша корпорація володіє повним ядерним циклом, починаючи з розвідки, видобутку і до повної переробки урану. На нас покладене велике завдання щодо розвитку ядерної галузі. У Китайській Народній республіці більше 50 блоків атомних електростанцій, як діючих, так і тих, що будуються. Сьогодні корпорацією споруджуються одинадцять блоків АЕС. У Китаї діє глобальна програма розвитку ядерної енергетики, і у нас є велике бажання розвивати відносини між Китаєм та Україною. Ми маємо значний досвід дружніх стосунків між нашими країнами, і хочемо надалі їх зміцнювати. Я хочу також подякувати усім попереднім групам за виконану роботу, адже, як сказав пан Сорокін, було проведено багато нарад. Я переконаний, що всі вони були корисними і сприятимуть підписанню нових угод, що дозволять розвивати наше співробітництво, зокрема, у питанні безпеки ядерної енергетики. Ми маємо ще один важливий аспект – це мирне використання ядерної енергетики. Вважаю, що саме у цьому напрямку розвиватиметься ваша енергетика. І наше керівництво зацікавлене зміцнювати стратегічне партнерство між нашими країнами у цьому напрямку”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...