facebook

В яких «розкошах» живе Ангела Меркель: відчуй різницю

Днями американський журнал Forbes другий рік поспіль назвав Ангелу Меркель (Angela Merkel) найвпливовішою жінкою світу. Хочете подивитися, як і де вона живе?

7_001

 

Зараз просто «бум» на перерахування і обговорення доходів наших депутатів і політиків! Що не декларація – то новий мільйонер! Думаєте так живуть абсолютно всі можновладці?

Почитайте-но це…

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Адреса проживання відомого політика і впливової жінки, канцлера Німеччини Ангели Меркель всім відома:10117 Berlin, Am Kupfergraben, 6. Будинок багатоквартирний, квартира Ангели Меркель знаходиться на четвертому поверсі.

Щоб подивитися будинок, необов’язково навіть в Берлін їхати – його зображення є в Інтернеті.

1BF566F_1

Ангела Меркель і її чоловік професор Йоахім Зауер (Joachim Sauer) вважали за краще залишитися в своїй квартирі.

 32762

Ангела Меркель – далеко не багатій.

У травні 2012 року Ангела Меркель отримала надбавку до зарплати. Це було перше підвищення зарплати канцлеру Німеччини за останні 12 років. На посту глави німецького уряду Меркель заробляє близько 190 тисяч євро на рік.Крім того, їй визначені спеціальні доплати за службові витрати. А оскільки вона ще і депутат бундестагу, в цілому набирається без малого 290 тисяч євро на рік. Правда, з цієї дуже і дуже пристойної зарплати вона змушена платити податки. Зате, як і всі чиновники, вона не платить пенсійну страховку і страховку по безробіттю.

76869

Топ-менеджери, успішні лікарі, не кажучи вже про футболістів і автогонщиків, заробляють незрівнянно більше. Навіть президент Німеччини, хоча він за німецькою Конституції – чисто представницька фігура, отримує зарплату, що на 11 відсотків більше, ніж у канцлера. У розпорядженні президента знаходиться розкішна резиденція в берлінському замку Bellevue. Одним словом, Ангела Меркель, за німецькими стандартами, далеко не багата.

Відпустки Ангела Меркель любить проводити в горах, наприклад в Тіролі, і платить за нього сама. Час від часу вона навідується і на свою дачу неподалік від Берліна. Коли канцлер у справах буває в Бонні, її чекає невелика квартира в колишньому урядовому кварталі. Одяг Ангела Меркель оплачує зі своєї кишені. Правда, у неї є перевага: примірку кравчиня проводить у неї вдома.

Ангела Меркель їздить на Audi A8 і літає на Airbus А340

У розпорядженні канцлера цілодобово знаходиться машина з водієм. Багато міністрів і прем’єр-міністри федеральних земель вважають за краще броньовані лімузини Mercedes або BMW. Ангела Меркель вибрала для себе Audi A8.

33201660

У минулому році були замінені літаки, на яких літають члени уряду Німеччини. Тепер у розпорядженні Ангели Меркель та інших провідних політиків країни є лайнери Аirbus А340 для перельотів на дальні відстані і невеликі машини Global 5000 – на середні. До цього Меркель літала на Аirbus А310. Лайнеру було більше 20 років, колись він належав державній авіакомпанії НДР.

31a7475-01000-dv1330020-1-

Ні яхт, ні розкішних палаців для відпочинку в особистому володінні Ангели Меркель немає. Не надаються вони їй і за посадою.

Єдине, що в неї є – це заміський будиночок, який належить подружжю Зауер-Меркель.

539761_main

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...