facebook

Влада хоче змусити ″жриць кохання″ наповнювати бюджет: що змінить легалізація проституції

Легалізація проституції піде на шкоду секс-працівницям.

Після легалізації грального бізнесу у Верховній Раді почали обговорювати і легалізацію секс-послуг.

Політики дивляться на цю проблему досить плоско і питання легалізації проституції розглядається лише з точки зору наповнення державного бюджету. Такий підхід не коректний, а легалізація проституції піде на шкоду секс-працівницям.

Про це розповіла глава правління благодійної організації “Легалайф-Україна” Олена Фіськова в інтерв’ю ГолосUA.

“Моя думка, дивитися на це з точки зору наповнення бюджету некоректно, тому що в першу чергу бажано подумати про долю людей і як це відіб’ється потім на самих секс-робітницях і секс-працівниках”, – каже екперт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами Фіськової, легалізація проституції не потрібна. Її треба декриміналізувати, що вимагає внесення змін до українського законодавства, зазначає експерт.

“Легалізація не потрібна. Ми зараз працюємо над законопроектом щодо декриміналізації. Декриміналізація змінить ситуацію в першу чергу для самих секс-робітниць і секс-працівників. У них буде право вибору, вони зможуть самі вибирати вільно, хочуть вони влаштовуватися як ФОП або хочуть працювати на когось. Вони повинні мати право вибору”.

Експерт пояснила, чим декриміналізація відрізняється від легалізації. За її словами, секс-працівницям легалізація піде тільки на шкоду, оскільки їх заженуть в жорсткі рамки, де вони нічого не зможуть вирішувати. Наразі у них ситуація така ж, тільки буде ще гірше.

“Легалізація – це жорсткий контроль, диктатура правил. В умовах легалізації держава диктує секс-працівниці повністю прописані правила – що вона має право робити, чого їй не можна робити, як і де вона повинна це робити. А при декриміналізації секс-працівниця сама вибирає, як їй це робити, де їй це робити і з ким. У декриміналізації більше свободи і права вибору, але секс-працівниці захищені законом. При легалізації ті, хто не зареєстрований, не мають права працювати, а якщо жінка не хоче постійно працювати і у неї немає можливості зареєструватися, її все одно будуть карати”, – зазначила Фіськова.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...