facebook

Українка скаржиться на нелюдські умови проживання заробітчан в Польщі

Рівнянка Ілона Грешнова поїхала на роботу у Польщу. Дівчина потрапила у складну ситуацію і зараз почала «війну» з роботодавцем.

Рівнянка Ілона Грешнова поїхала на роботу у Польщу. Дівчина потрапила у складну ситуацію і зараз почала «війну» з роботодавцем.

Дівчина поділилася власним досвідом у Фейсбуку.

«Відразу було відкинуто сумнівні пропозиції з просто казковими умовами і оплатою, а також ті, які були написані з помилками, або від тих, які хотіли відразу передоплату. А тут з’явилась фірма, яка влаштовувала людей на мою стару роботу в Україні, в них були й інші вакансії, в тому числі і за кордоном. Компанія займається ректрутингом, аутсортингом і ще якимись розумними словами, а якщо коротко – повідомили, яка є робота, зробили та відправили запрошення і адресу місця обсервації, а також надали контактний номер координатора.

Обіцяли 13,5 злотих за годину, житло безкоштовно, але – 6 злотих за день за комунальні витрати. Проживання у квартирах, або хостелах максимум по 4 людини в кімнаті», – розповіла Ілона Грешнова.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дівчина знайшла вакансію – пакування морозива, на яку ж були розроблені документи. От лише далі, за словами заробітчанки, документи перекинули на партнера компанії в Польщі – PAJMON Centrum Pracy Tymczasowej Pajmon Poland.

«Дорога, місце обсервації – 3-х кімнатна квартира, де все є і по 2 людини в кімнаті. Все було так, як мало бути, до останнього дня обсервації, коли повідомили, що з роботою щось в них там пішло не так і туди, де робили документи, набору не має. Щоб не чекати та не сидіти без роботи координатор запропонував піти на завод, де потрібно пакувати огірки в банки, навіть обіцяючи ставку трохи більшу, ніж ту, що мала бути на морозиві. Забрали відразу вночі після закінчення обсервації.

Робота у Nowe Gajęcice – село, в якому навіть не всюди ловить мережа польського оператора, магазину з продуктами в радіусі найближчих 15 км теж не було», – зазначила дівчина і показала фото умов проживання.

«Хоча на фото не передати як ходити в туалет та митись коли двері не замикаються, як жити в кімнаті, де є місце лише на 8 спальних місць, а на речі навіть жодної тумбочки чи шафи, немає в чому готувати, зате є пліснява і стіл на кухні, який випросили попередні робочі», – обурюється заробітчанка.

Єдине, що об’єднувало людей, які проживали там – це Pajmon Poland, який заселив заробітчан по документах на інші роботи. Туди підселили навіть сімейну пару, якій обіцяли окрему кімнату.

«Люди працюють точно не знаючи за що, без грошей і з страхом втекти, щоб їх ще за щось там не оштрафували. ⠀

А також відразу зранку довелось йти на роботу без підписання правил безпеки, проходження медогляду, договору, який теж мав би бути… просто з запрошенням на іншу роботу.

Коли підняли це запитання, повідомили, що водій який нас віз просто забув нам віддати договір на підписання, і ми працюємо легально. Цікаво на скільки легально і чи «водій забув» є виправданням для Sluzba zdrowia, Państwowa Inspekcja Pracy?», – додала дівчина.

Компанія відреагувала на розповідь дівчини і надіслала їй відповіді. У цих документах українці заявили, що, ймовірно, вона працює таємним агентом на конкурентів Pajmon Poland Centrum Pracy Tymczasowej, щоб заплямувати їхню репутацію. Аргументували це тим, що дуже грамотно написаний допис, а це не схоже на рівень інтелекту тих людей, які їдуть на заробітки.

«Отже, як бачимо, автор коментарів не може повірити в те, що я от така молодець, що можу на андроїді писати такі тексти і з розумовими здібностями ніби все в порядку…

Лише прикро, що в нього не виникає асоціації розуму, вміння грамотно відстоювати себе, пояснювати думку і людиною праці…

Ви вважаєте, що можна бути лише недалеким, якщо йти на фізичні роботи? Не розумію в чому проблема… В тому що я хочу працювати? Чи в тому що я пишу в себе на сторінці те, що вважаю за потрібне, при чому намагаючись не вішати ні на кого ярликів і не робити видуманих суджень?», – підсумувала дівчина.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...