facebook

Українцям порадили, як зекономити на електриці до 50%

У пік літнього енергоспоживання важливим є раціональне використання електроенергії. Деякі побутові звички допоможуть зменшити споживання електроенергії на 50%.

Про це інформує Главком. Як радить постачальник електроенергії Yasno, варто в оселі звернути увагу на певні речі, тоді використовуючи прості правила, можна зекономити на платіжках за світло до 50%.

Отож, раціонально користуйтесь найбільш «прожерливими» електроприладами з нагрівальними спіралями та термоелементами:

Бойлер. Зменшіть температуру нагріву води, влітку приємно приймати прохолодний душ.

Електрочайник. Зранку закип’ятіть повний чайник і перелийте воду в термос: протягом дня можна пити гарячі напої без зайвих енерговитрат. Також очищуйте чайник від накипу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Фен. Влітку повітря в оселі тепле, отже не потрібно встановлювати максимальну температуру нагріву приладу або зменшити його використання, адже волосся швидко висушується самостійно.

Праску вимикайте в перервах у прасуванні.

Кондиціонер, який увімкнений протягом спекотного дня, повинен працювати при зачинених вікнах та дверях. А вночі, коли стає прохолодніше, можна використовувати режим «еко» або вимкнути прилад та провітрити приміщення.
Використовуйте енергоефективне LED-освітлення, яке споживає на 80% менше електроенергії, ніж звичайні лампи розжарювання.

Вимикайте з мережі прилади, якими не користуєтесь та зарядні пристрої після повної зарядки гаджетів. Також не залишайте техніку у режимі «сну», щоб не витрачати зайву енергію.

Якщо у вас встановлений двозонний лічильник, з яким спожита з 23:00 до 7:00 електроенергія коштує вдвічі дешевше, користуйтеся функцією «Відкладений старт» для техніки, де він передбачений. Наприклад, перемістіть роботу мультиварки, пральної або посудомийної машини на економні години.

Обирайте техніку класу «А» та вище – нові моделі більш енергоефективні за старі.

“З кожним роком рівень енергоспоживання зростає, адже кількість електроприладів в оселях збільшується. Щоб зменшити суму в платіжці за світло, не обмежуючи комфорт, варто дотримуватися цих простих побутових звичок”, – зазначає директор електропостачальника Yasno у Києві Віктор Мельников.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...