facebook

Без урочистих лінійок і масок на уроках. МОН розповіло про навчання в умовах карантину

Міністерство охорони здоров’я та державний санітарний лікар розробили низку правил і постанов, за якими в умовах епідемії з 1 вересня будуть навчатися школярі та студенти. Як готуються освітяни, в ефірі Українського радіо розповіла державна експертка Директорату шкільної освіти головного управління шкільної освіти МОН Марія Дробот.

За її словами, школи забезпечать всіма засобами гігієни, а до закладів освіти не допускатимуться люди, які матимуть температуру 37,2 градуса та ознаки ГРВІ. Дробот зазначила, що медсестри або уповноважені особи здійснюватимуть облік дітей, які перебувають на лікарняному. Вона також додала, що робота в інклюзивних класах зміниться.

“Для тих дітей, які перебувають у зоні ризику, зокрема через легеневі захворювання, заклад освіти може рекомендувати батькам навчатися дистанційно”, — розповіла Дробот.

Навчання у “червоних” зонах

Посадовиця розповіла, що навчальний процес відбуватиметься традиційно, крім зон із червоним рівнем небезпеки. Вона наголосила, що в таких регіонах школи закриватимуть на карантин, який триватиме два тижні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Гнучкий розклад та жодних урочистих лінійок

Марія Дробот каже, що традиційних урочистих лінійок на перше вересня не буде, а навчальний процес зроблять гнучким.

“Розклад має бути гнучким, щоб не було скупчення дітей в приміщеннях закладу освіти. Різний розклад уроків, різний розклад перерв”, — пояснила вона і додала, що масковий режим у школі діятиме лише під час перерви, а на уроках в класі учні можуть їх не вдягати.

Переміщення школою

За словами посадовиці, гнучким має бути і переміщення школою старшокласників, які зобов’язані ходити з кабінету в кабінет.

“Ми рекомендуємо мінімізувати рух між кабінетами, але це вирішуватимуть педагогічні ради. Постанова держсанлікаря містить положення щодо проведення уроків просто неба, якщо дозволяють погодні умови. Маються на увазі, наприклад, уроки фізкультури”, — зазначила вона.

Що з групами продовженого дня та їдальнями

МОН зазначило, що групи продовженого дня, як і їдальні, також працюватимуть. Утім, зміниться розсадження учнів у їдальні та правила для закладів, де був “шведський стіл” або інша модель самообслуговування. У таких закладах їжу подаватиме персонал з дотриманням всіх санітарних норм.

Що відомо

22 липня уряд ухвалив постанову, яка передбачає встановлення карантину з 1 по 31 серпня, проте умови обмеження визначатимуться тим, у якій із чотирьох зон — “зеленій”, “жовтій”, “помаранчевій” чи “червоній” — перебуває той чи інший регіон.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що з 1 вересня школи відкриють, але вони працюватимуть тільки до того часу, поки не буде перевищений епідпоріг захворювання на коронавірус.

Раніше повідомлялося про чотири сценарії навчання у школах з 1 вересня в умовах карантину.

Також міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що ні діти, ні співробітники навчальних закладів не допускатимуться до школи з температурою, вищою за 37,2 градуса.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...