facebook

МОЗ оприлюднило правила роботи шкіл, українці незадоволені: “Навантаження на вчителя та гаманець батьків”

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило повний перелік правил роботи садків і шкіл

Вже зовсім скоро у всіх школах країни повинен розпочатися новий навчальний рік. Але багато батьків досі не розуміють, як буде проходити навчальний процес в умовах пандемії коронавірусу. Щобільше, коли щодня Україна ставить новий рекорд за кількістю хворих.

Пояснення щодо організації нового навчального року дало МОЗ України на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Міністерство охорони здоров’я розповідає про те, що головним правилом в шкільних установах буде носіння маски, а також дотримання дистанції між учнями. Також до шкіл не допускатимуться батьки.

Батьки такими порадами міністерства залишилися незадоволеними. Дехто вважає, що таким чином МОЗ зняв з себе відповідальність. Інші ж висловлюють думку, що це робиться для того, щоб батьки школярів самі просили про дистанційне навчання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Всі запропоновані рекомендації – це фантастика, яка не потребує коштів з бюджету, а тільки додаткові нагрузки на вчителя та гаманець батьків.”, “Діти в школі повинні вчитися нормально без масок і отруйних антисептиків.(Порада батькам.за таке знущання над дітьми йти під будівлю МОЗ на протест)”, “Коротше, весь сенс всіх рухів тіла виражений словами “не оргнізовано”. Кабмін скинув з себе відповідальність і обмежився лише рекомендаціями. Робіть все, кажуть, на ваш розсуд.”, “Мені здається, що ці правила написані для самозаспокоєння МОЗ, так як ну немає ніякої можливості втілити цю маячню в життя. За чий рахунок банкет? Знову всіх собак з масками і антисептиками на батьків замість “штор” повісять”, “Друзі, це такий хід конем, щоб батьки самі попросили добровільно перевести дітей на дистанційку… Питання: а в міністерстві люди або нелюди пишуть такі рекомендації??”.

Вже зовсім скоро українські освітні заклади відчинять свої двері для школярів. Основні правила МОЗ щодо організації освітнього процесу: суворе дотримання соціальної дистанції, вхід у приміщення школи й пересування по ньому тільки в масках, заборона допуску батьків.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...