facebook

Мінімальна зарплата: що зросте разом з нею?

Про те, що подорожчає із підняттям мінімальної зарплати, розповів адвокат Арсен Марінушкін.

Судові збори безпосередньо прив’язані до заробітної плати. Найдешевший судовий збір зараз коштує 552 гривні або 0,4% від заробітної плати. При “мінімалці” у 3200 грн ця сума зросте до 1280 грн за одну вимогу. Подаючи позов майнового характеру, треба заплатити 5 розмірів мінімальних заробітних плат. Це 16 тисяч гривень, повідомляє Корупція. Маркет

ac6126353fd77311b3a1ea697cfe4579-756x425

До розміру мінімальної заробітної плати прив’язані й штрафи за адміністративні та кримінальні правопорушення. Їх вираховують із податкової соціальної пільги, яка дорівнює половині “мінімалки”. Наприклад, за порушення трудового законодавства роботодавець виплачує 30 мінімальних зарплат.

Разом з цим зросте поріг кримінальної відповідальності. Зараз за крадіжку можна притягти до відповідальності, якщо збитки перевищують 137,8 грн. Після підвищення мінімалки цей поріг становитиме 320 грн.

Зросте єдиний соціальний внесок, який сплачує малий та середній бізнес. Він становить третину від мінімальної заробітної плати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щорічний податок на нерухомість за кожен квадратний метр понад 150 “квадратів” платять 3% від мінімальної заробітної плати.

З іншого боку, менше автомобілів потраплятимуть під дію податку на дорогі авто. Під його дію потрапляють автомобілі, дорожчі за 750 мінімальних зарплат. З 1,03 млн грн ця сума підвищеться до 2,4 млн.

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявляв, що підвищення заробітних плат з 2017 року відбудеться за рахунок української економіки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...