facebook

9 лайфхаків, які допоможуть вам виховати чемного і щасливого собаку

Для правильного виховання собаки можна скористатися кількома лайфхаками.

Ми зібрали прості лайфхаки від експертів з корекції поведінки і психічного здоров’я собак. Фахівці пояснили поведінку собак і розповіли, як можна м’яко коригувати собачі звички. Саме про це й читайте далі, інформує Ukr.Media.

Отже, що робити, якщо ваш собака робить щось із наведеного нижче:

Краде їжу зі столу

Не залишайте їжу на столі без нагляду. Навіть якщо собака знає, що не можна красти смакоту, коли ви поруч, без вас він все одно буде це робити, адже немає нікого поруч, хто б заборонив це робити.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На прогулянці тягне за собою

Ніколи не йдіть за собакою, який тягне. Якщо йому вдасться досягти мети на натягнутому повідку, це стане для нього заохоченням, і поведінка зафіксується. У разі, якщо пес тягне, найбільш правильним буде — зупинитися і почекати, поки він самостійно послабить повідець і подивиться на вас. У цьому разі хваліть і заохочуйте його смакотою.

Підбирає щось з землі

Найпростіший спосіб — заведіть намордник для прогулянок. Тим часом вдома потренуйте собаку відмовлятися від їжі. Лагідно, без криків і табу переконуйте не брати ласощі спочатку з руки, а потім з підлоги. Поступово перенесіть практику на вулицю беріть з собою ласощі, щоб нагороджувати пса за успіхи. Ну або швидко обмінювати на них підібрану їжу. Але викидайте її, коли собака не бачить: здобич все ж таки.

Не полюбляє надовго залишатися без господарів

Приготуйте собаче морозиво. Набийте сиром, меленою курячою грудкою або консервованим кормом іграшку, подібну до конга або силіконову форму. Поставте у морозилку і за необхідності видавайте прямо у формі — у тому й сенс, щоб дістати вміст, вилизуючи його. Це заспокоїть і втомить собаку. І, можливо, пес засне, чекаючи на вас з роботи.

Встає лапами на перехожих і “цілує” сусідів

Не забороняйте і не смикайте собаку, інакше прояви любові до сторонніх можуть посилитися: через покарання пес перезбуджується! Показуйте собаці, яка поведінка під час зустрічі з сусідами більш бажана, і хваліть саме за неї. Рано чи пізно пес зрозуміє, що стояти на чотирьох лапах і нікого не цілувати без дозволу вигідніше.

Збирається здійснити напад на іншого собаку

Послабте повідець і збільшіть дистанцію між вашим псом та потенційною жертвою. Не кричіть, інакше собака зрозуміє це як підтримку з вашого боку. Спокійно скажіть щось на кшталт “підемо-підемо”. Більшість собак побоюються лізти у бійку без підтримки господаря і теж йдуть.

Пісяє вдома

Часта причина неохайності — проблеми зі здоров’ям. Зверніться до лікаря і переконайтеся, що з твариною все гаразд. І ніколи не лайте за калюжі та купи у недозволених місцях. Собака у них не винний, вони виникають через хвороби або стресовий стан. Боротися потрібно з причиною, а не з симптомами. А якщо пес пісяє вдома, то це симптом.

Гризе речі і обдирає шпалери, поки господарів немає вдома

Можливо, у собаки тривога розлуки. Йому складно залишатися вдома без вас. Ніколи не карайте собаку за розгром квартири. У нього немає абстрактного мислення, і він не зможе співставити свій злочин та ваше покарання. А тривога лише посилиться. У разі тривоги розлуки допомагає прихована вдома смакота або інші ласощі, а також однаково спокійний ритуал приходу і відходу господаря.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...