facebook

“Всі жінки мучаться і ти помучишся”: у Львові акушер “вичавлював” дитину з жінки, немовля померло, є вирок суду (відео)

У Львові суд виніс вирок у справі про лікарську недбалість акушера-гінеколога і призначив максимальний термін покарання – три роки в`язниці.

Як повідомляє ТСН, розгляд справи тривав майже 5 років.

У листопаді 2015 року Надія і Микола Молоко приїхали у пологовий народжувати первістка, лікар оглянув жінку і сказав, що через 6 годин вона народить, причому сама. Але пологи затягнулися на пів доби, до того ж акушер не часто навідувався до породіллі.

“Приходив, і я бачив, що на обличчі були відбитки від подушки, тобто він спав, на мою думку. Приходив що 3-4 години. Прийшов, подивився, за голову почухався – “я не знаю, чому не можеш народити”. Вона каже, може кесареве зробіть. А їй сказали, що всі жінки мучаться, і ти помучишся”, – розповів чоловік.

За його словами, коли Надія мало не втрачала свідомість від болю і втоми, лікарі вирішили допомогти і почали вичавлювати дитину.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Лікар Шукатко особисто тиснув на живіт, тоді акушерка, я вже бачив на власні очі,.. коли дістала дитину, вона положила жінці на живіт, я зауважив, що ніжка була всередині, тобто викручена”, – зазначив постраждалий.

Малюк народився з вагою 4,5 кілограми. Серце у нього не билося, його вдалося запустити, але на 8 день хлопчик помер. У довідці про причини написали – гіпоксично-ішемічне ураження центральної нервової системи. Тобто, дитина задихнулася в утробі.

Понад рік лікар був відсторонений від роботи. В інший час, стверджують родичі, працював.

Адвокат акушера Володимир Гурський каже, що оскаржуватимуть вирок, бо не згодні з ним.

“Зокрема, один із висновків службового розслідування говорив про те, що в цьому випадку слід вважати смерть дитини невідворотною. У мами були під час вагітності певні захворювання, які в подальшому вплинули на перебіг пологів”, – наголосив він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...