facebook

Сім’ї померлого від коронавірусу лікаря з Івано-Франківської області виплатили півтора мільйона гривень

Чоловік заразився під час виконання професійних обов’язків. 

У четвер, 30 липня, сім’ї померлого від ускладнень COVID-19 медика з Івано-Франківської області перерахували понад півтора мільйона гривень страхової виплати.

Про це повідомляє Фонд соціального страхування України.

Зазначається, що завідувач диспансерного відділення помер внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов’язків. У зв’язку із цим його родині виплатили 1 576 500 гривень з державного бюджету.

“Кошти надійдуть на рахунок сім’ї упродовж декількох банківських днів”, – йдеться у повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Від початку пандемії Фонд соціального страхування профінансував держдопомоги для п’яти родин медичних працівників.

“ФССУ профінансував одноразові допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у розмірі 210 тисяч 200 гривень для шести родин, чиї близькі померли внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов’язків”, – додали у Фонді.

Нагадаємо, у травні від нової коронавірусної інфекції помер завідувач диспансерного відділення Прикарпатського клінічного онкологічного центру онкохірург Ігор Закала. Чоловік звернувся з симптомами коронавірусу до Центральної міської клінічної лікарні 24 квітня. За кілька днів стан лікаря погіршився і його під’єднали до апарату штучної вентиляції легень. Від ускладнень, спричинених коронавірусом, чоловік 13 травня пішов із життя.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...