facebook

Офіційно: МОЗ затвердило постанову про навчання з 1 вересня

Вхід у приміщення, використання масок, харчування, засоби гігієни — яким буде навчання з осені в офіційному документі.

Сьогодні, 30 липня, Міністерство охорони здоров’я підписали постанову “Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби”.

Зокрема, в документі зазначено:

Відповідальність за виконання тимчасових рекомендацій покладається на засновника та керівника закладу освіти;

Керівник або медичний персонал закладу мають забезпечити щоденний контроль за виконанням тимчасових рекомендацій. А також проводити роз’яснювальну роботу з персоналом та здобувачами освіти про індивідуальні захисти безпеки. Розробляти алгоритми дій на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної із захворюванням на COVID;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Допуск до роботи персоналу закладів освіти здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту – респіратора або захисної маски;

Працівники з ознаками респіраторного захворювання та температурою 37 градусів не допускатимуться до робочого місця;

Усі працівники будуть забезпечені засобами індивідуального захисту із розрахунку одна захисна маска на три робочі години.

Керівник закладу освіти має забезпечити:

Організацію збору використаних засобів індивідуального захисту в урни з кришками;

Проведення навчання щодо одягання, зняття та їх утилізації;

Забезпечити працівників рукомийниками, милом, паперовими рушниками, антисептичними засобами, тощо;

Обмежити проведення масових заходів – конференцій, зборів, нарад в закритих приміщеннях;

Розмістити плакати чи банери з інформацією про дотримання респіраторної гігієни та гігієни кашлю.

Також керівник закладу освіти має визначити, через які входи будуть заходити учні до приміщення, а також скласти графік, за яким відбуватиметься допуск школярів до закладу освіти. Графік має формуватися так, аби запобігти утворенню скупчення учасників освітнього процесу. Батькам заходити до закладу освіти – заборонено, окрім тих, хто супроводжує дітей з інвалідністю.

Перед початком занять педагог має провести опитування серед учнів щодо їх самопочуття. В разі виявлення ознак респіраторної хвороби, ізолювати учня в окремо відведене приміщення закладу та проінформувати батьків.

Вхід до приміщення закладів дозволяється при наявності захисної маски чи респіратора. Захисні маски можуть не використуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Але під час пересування приміщеннями закладу використання захисних масок є обов’язковими.

Пересування учасників освітнього процесу між навчальними кабінетами повинно бути мінімізоване. За можливості, варто забезпечити проведення занять з окремих предметів на свіжому повітрі.

Що стосується організації харчування, то треба забезпечити відстань між столами не менше 1,5 метрів та розміщувати за столом не більше 4-х осіб.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...