facebook

Пенсія 4100 грн? Стало відомо про те, як різко зростуть виплати

У цьому році Уряд зробив комплексну програму підвищення пенсій.

Про це у коментарі ІА “Вголос” сказала міністр соцполітики Марина Лазебна.

“Для нас це було надважливо і ми розшукали для цього ресурс”, – сказала міністр.

В чому вона полягає:

1,5 млн пенсіонерів, старших за 80 років, отримали щомісячне підвищення до пенсії у середньому розмірі 500 гривень,

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

10,6 млн пенсіонерів та одержувачів соціальних допомог, розмір пенсій та виплат яким не перевищував 5 тис. гривень, отримали одноразову грошову допомогу в розмірі 1000 гривень,

для 8,4 млн пенсіонерів у травні було проіндексовано пенсії.

“В результаті цієї багатомірної програми розмір середньої пенсії з початку року зріс майже на 400 гривень до 3400 гривень, а для осіб старших за 80 років середня пенсія склала 4 100 гривень.

Наші зусилля були спрямовані на найбідніших людей. Нам вдалось для більше 2 мільйонів пенсіонерів, у яких пенсія на досягала 2000 гривень, підвищити пенсії так, щоб вивести за цей поріг. Ми розуміємо, що цього недостатньо, але це перші кроки.

Що буде іще в цьому році? Якщо буде підвищена мінімальна заробітна плата, то зросте і мінімальна гарантія для осіб 65 років і старше, якщо у жінки є стаж 30 років, а у чоловіка – 35 років. Мінімальна пенсійна виплата у цих людей становитиме 2 тисячі гривень.

Друге підвищення буде в грудні цього року. Воно пов’язане із підвищенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Тоді мінімальна пенсія становитиме 1769 гривень. Надбавки, підвищення за понаднормовий стаж – все, що прив`язано до прожиткового мінімуму, все також буде перераховано”, – наголосила Марина Лазебна.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...