facebook

Нацбанк Польщі порахував, скільки грошей з країни вивезли заробітчани

Трудові мігранти передають з Польщі додому більше грошей, ніж самі поляки пересилають на Батьківщину

Нацбанк Польщі підрахував, що у 2019 році загальна сума грошових переказів іммігрантів склала 16 млрд злотих – $4,1 млрд. Вона перевищила суму коштів, отриманих від поляків, які працюють за кордоном.

Про це йдеться у звіті Національного банку Польщі «Іммігранти в польській економіці», який підготували на основі анкетного дослідження.

«Швидке збільшення кількості іммігрантів, які працюють у Польщі, та їхня схильність переказувати гроші призвели до того, що сума грошових переказів іноземців у 2019 році перевищувала суму грошей, що надходили від емігрантів з Польщі», – повідомляється в звіті.

У середньому сума грошових переказів іммігрантів, які пересилали гроші родинам, складала трохи вище 8 тис. злотих ($2051) на рік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В документі нагадують, що приплив економічних іммігрантів (переважно з України) сприяв збільшенню потенціалу зростання польської економіки в середньому приблизно на 0,5% у 2013-2018 рр.

Нагадаємо, НБУ повідомляв, що в 2019 році заробітчани переказали до України $12,017 млрд. Світовий банк оцінював обсяги переказів українських заробітчан у майже $16 млрд.

У січні-травні 2020 року трудові мігранти переказали в Україну $4,54 млрд, що на $99 млн менше, ніж минулого року.

Опитування проводилось у формі телефонного чи інтернет-опитування, переважно серед компаній, які брали участь у попередньому опитуванні (159 компаній із усієї вибірки 167). Інтерв’ю проводили з 27 квітня 2020 по 8 травня 2020 р.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...