facebook

В Росії закінчились гроші для війни на Донбасі

Щоквартальне падіння експорту нафти ознаменувало рекордно низькі надходження до бюджету РФ. Серед причин нафтового краху Росії називають також і бажання Саудівської Аравії відтіснити конкурента на другий план і зруйнувати російський вплив при прийнятті рішень ОПЕК.

putin_205

Підтвердженням цього слугує і той момент, що російський Міністр енергетики Олександр Новак навіть не отримав письмового запрошення на червневу зустріч ОПЕК. Про це пише виданняeconomics-prorok.com.

За словами економічного експерта Джеремі Фоксі, “доходи Росії від експорту нафти впали в першому кварталі 2016 року до 12-річного мінімуму. Крім того, денний видобуток нафти в країнах ОПЕК виріс в квітні нинішнього року на 484 000 барелів у порівнянні з березнем, склавши рекордні 33,217 млн барелів”.

В той же час, російський блогер Валерія Клапоушенко радить росіянам виходити із кризи, продаючи території, які Росія захопила під час Другої світової війни. “Приміром, за серйозні гроші повернути Японії Курили”, – радить Клапоушенко.

Нагадаємо, експорт російської нафти у першому кварталі 2016 року становив лише 14 мільярдів доларів, для порівняння у першому кварталі 2015 року доходи Росії від експорту нафти становили 22,7 мільярда доларів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...