facebook

Ворог відкрив вогонь: на Донбасі медик рятував бійця ЗСУ та загинув сам

Окупанти вбили українського медика під час евакуації загиблого бійця

На Донбасі російські окупанти вчергове порушили усі моральні та гуманітарні норми і обстріляли трьох військовослужбовців, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого українського героя, який підірвався на міні поблизу пункту Зайцеве.

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці Операції об’єднаних сил.

Як відзначається, отримавши підтвердження режиму “Тиша”, група евакуації в білих касках із розпізнавальними знаками намагалися евакуювати тіло загиблого героя, однак зробити це не зуміли – ворог відкрив вогонь на ураження зі стрілецької зброї.

“Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому. В цю мить противник знову почав обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Внаслідок ворожого вогню військовий медик – загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один – отримав бойове травмування”, – йдеться в повідомлені.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як наголошується, підступне вбивство медика, на якому були усі відповідні маркування є черговим свідченням того, що російсько-окупаційні підрозділи навіть не збираються дотримуватися жодних міжнародно-правових норм.

“Наразі тіла загиблих та поранений воїн знаходяться на місці обстрілу. Тривають переговори з СММ ОБСЄ щодо їхньої евакуації”, – додали в штабі ООС.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...