facebook

На Майдані Незалежності попрощались із загиблим на Донбасі волинянином Тарасом Матвіївим (відео)

У Києві на Майдані Незалежності попрощались із загиблим на сході держави Тарасом Матвіївим, який за наказом президента Володимира Зеленського став Героєм України посмертно.

Матвіїв загинув 10 липня цього року від ворожого снаряду, врятувавши двох бійців ціною власного життя. Матвіїв Тарас Тарасович народився 18.02.1989 року на Волині, після закінчення середньої школи у 2006 році вступив на навчання до Львівського національного університету імені І.Франка, який закінчив у 2011 році, здобувши фах журналіста. Працював на телеканалах Києва та мас–медіа Львівщини. 2011 року закінчив факультет журналістики ЛНУ ім. Івана Франка. До військової служби він був журналістом кількох національних телеканалів, а також працював у низці видань.

У лавах ЗСУ пройшов шлях від солдата до офіцера, командира взводу 24-ої механізованої бригади ім. Короля Данила. Брав активну участь у Революції Гідності, був співкоординатором “Пошукової ініціативи”, членом громадської організації “Українська галицька асамблея”, засновником громадської організації “Народний легіон”.

“Тарас Матвіїв на фронті від початку війни. Був волонтером і добровольцем, а у 2019 році почав службу в лавах ЗСУ. Під час ворожого обстрілу 31-річний Тарас врятував двох своїх побратимів, допомігши їм дістатися в безпечне місце.

На жаль, сам загинув від ворожої міни. “Саме завдяки таким людям Україна вистоїть і переможе. Це – приклад цінностей молодих поколінь українців, які творять нашу країну. Вічна пам’ять Герою”, – заявив президент Зеленський під час підписання наказу про присвоєння звання Героя України посмертно з удостоєнням ордена “Золота Зірка”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...