facebook

На Донбасі загинув український офіцер і відомий волонтер Майдану Матвіїв

На Донбасі загинув український офіцер і відомий волонтер Майдану Матвіїв

На Донбасі в зоні проведення ООС під ворожими обстрілами загинув український військовий, молодший лейтенант Тарас Матвіїв із Жидачівського району Львівської області.

Про це у Facebook повідомив військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату Олександр Тищенко.

“Молодий офіцер, у якого все в житті має бути попереду. Він захищав український народ від ворогів, щоб звуки вибухів і свист куль для нас не були знайомі. Але ворожа міна забрала його від нас. Війна триває і безжально забирає життя найкращих синів України. Приношу щирі співчуття родині загиблого героя і поділяю всю гіркоту втрати”, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Матвіїв був засновником “Пошукової ініціативи Майдану” – групи, яка займалася пошуками зниклих і невідомих убитих на Майдані людей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Наша гордість. Один із найкращих синів України. Активіст, волонтер, ефективний депутат, воїн. Слова Тараса, які залишаться надовго: “Поки дихаю, сподіваюся! Я довго мовчав і слухав. Поки стало нестерпно мовчати. Пишу, бо маю обов’язок. Перед совістю і людьми, яких поважаю. Останні 5 років я не знаю спокою. Починаючи від Майдану, транзитом через волонтерський і добровольчі рух, участь у самоврядуванні і аж до нинішньої служби в ЗСУ”, – повідомляється на Facebook-сторінці “Національний музей Революції Гідності”.

Зазначається, що Матвіїв добровільно пішов служити в армію, щоб захищати Україну.

“Я свідомо вибрав шлях постійних потрясінь і викликів, відкинувши колишній спосіб життя, медійну кар’єру і навіть давні мрії.  Я похитнувся, але не впав. Все ще в запилюжених берцях і при справі. До останнього сподіваюся, що українці не розміняють свободу на срібняки і не побояться відповідальності за свої вчинки,”  згадувала слова військового Ірина Моряк.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...