facebook

Ліцензії на надрокористування запропонували продавати через ProZorro

Глава Мінекології Остап Семерак планує змінити підходи до розвідки, видобутку і продажу ліцензій.

Про це йдеться у новому випуску програми Перша шпальта (ПШ).

55_main_ukr

«Все, що сьогодні видобувається в Україні, – це використання тієї геологічної інформації, яка була отримана ще в часи Радянського союзу», – заявив міністр. А це не відповідає запитам економіки і не сприяє розвитку добувної галузі.

За його словами, міністерство зараз запланувало реформу сфери надрокористування. Воно прагне досягти такого положення справ, при якому одна одиниця видобутої корисної копалини замінялася двома розвіданими.

Для цього необхідно визначити попит на корисні копалини з боку економіки країни на державному рівні. А потім провести за державний рахунок їх розвідку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також, за словами Семерака, необхідно розробити державну політику у сфері надрокористування. І розділити функції геологорозвідки, продажу ліцензій та контролю за дотриманням екологічних норм.

Ліцензії повинні продаватися на відкритому конкурсі. «Ми зараз ведемо переговори про те, щоб продавати їх через систему ProZorro. Це відбудеться в тому випадку, якщо Кабмін схвалить наші пропозиції», – пообіцяв міністр.

Також у програмі дивіться інтерв’ю засновника одного з найбільших у країні виробників продуктів харчування компанії Чумак Карла Стурена і головного виконавчого директора нафтогазової компанії Arawak Energy Алістера МакБейна.

Завершує випуск огляд економічних подій тижня від спеціального кореспондента ПШ Майкла Щура.

Програма Перша шпальта виходить на каналі UA: Перший в партнерстві з журналом Новий Час.

 


Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...