facebook

У Івано-Франківську з 5-го поверху впав ліфт із подружжям

В Івано-Франківську впав ліфт з 5-го поверху, в якому була подружня пара разом із собакою.

В Івано-Франківську із 5-го поверху впав ліфт, в якому було подружжя з собакою.

Це сталося 9 липня в будинку №30 на вул. Івасюка, повідомила донька подружжя Наталія Дяченко у Facebook.

“Просто впали з 5-го поверху і зупинились аж між 1 і 2 поверхами, очікуючи годину, доки їх визволять”, – написала Дяченко.

Вона зазначила, що під час падіння її батько вдарився головою. Він і мати – у стресовому стані.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Питання: за що ми отримуємо платіжки на 300-600 гривень від КП “Теплий Дім”, якщо термін експлуатації ліфта вже вийшов?! І додзвонитися туди вдалося з третього разу”, – додала Наталія Дяченко.

Сьогодні вранці комунальники провели обстеження механізмів і дійшли висновку, що ліфт був справним, повідомляє місцеве видання “Бріз”.

“Ліфт 1988 року випуску. Це середній вік ліфтів у франківських будинках. Згідно з вимогами законодавства, торік він пройшов експертне обстеження та отримав дозвіл на подальшу експлуатацію. Відповідно до вимог

експертизи, були проведені необхідні заміни, зокрема, змонтовано новий канат. Таким чином механізми підіймача перебувають у цілком справному стані”, – пояснюють у комунальному підприємстві “Теплий дім”.

Також зазначили, що ймовірною причиною аварії вважають перевантаження кабіни.

“Ймовірною причиною зворотного ходу є перевантаження кабіни. В момент аварії в ній перебували троє дорослих і собака породи сенбернар. На жаль, старі підіймачі не обладнані блокуванням від перевантаження. Як наслідок – двигуну не вистачило потужності і після короткого падіння кабіна була зафіксована захисними клинами”, – йдеться у повідомленні.

Але донька подружжя запевняє, що у кабіні були двоє, а не троє осіб, і собака.

У будинку №22 на Французькому бульварі в Одесі ліфт упав із 19-го поверху в шахту. За словами очевидця, у момент падіння в ньому перебувала людина.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...