facebook

На Закарпатті намагалися збирати підписи за “приєднання” до Угорщини

Зловмисники збирали підписи на підтримку петиції про скасування умов Тріанонського мирного договору.

Служба безпеки України не допустила провокацію в Закарпатській області, спрямовану на порушення територіальної цілісності України. Представники іноземних організацій використовували громадянина України для збору підписів жителів області на підтримку петиції про скасування умов Тріанонського мирного договору.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Експертиза показала, що бюлетені, які використовувалися зловмисниками для анкетування українців, містили заклики до порушення територіальної цілісності України.

Організатору анкетування повідомили про підозру. Йому обрали запобіжний захід.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На цей час співробітники СБУ перевіряють інформацію про можливу причетність до антиукраїнської діяльності інших осіб і організацій.

Зазначимо, що Тріанонський мирний договір було укладено 4 червня 2020 року між країнами-переможцями у Першій світовій війні і зазнала поразки Угорщиною. Він набув чинності 26 липня 1921 року.

Згідно з договором Угорщина погодилася на втрату майже трьох чвертей території, відмова від авіації і флоту і скорочення армії та визнання незалежності Чехословаччини і Королівства сербів, хорватів і словенців

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...