facebook

Мати добу не викликала “швидку”: львівські медики рятують 8- річного хлопчика від тяжких опіків

8-річного хлопчика з Жовківщини лікарі у Львові рятують від тяжких опіків. Матір каже, відволіклася на кілька хвилин, а син відкрив піч, із якої випали дрова – полум’я уразило чверть тіла хлопчика, але до лікарів мати звернулася лише за добу.

Про нещасний випадок повідомляють у у сюжеті ТСН.

“Усе сталося у літній кухні, каже мати хлопчика. Твердить, на хвилину вийшла до хати, в цей час 8-річний Сергійко відкрив дверцята печі, звідти посипалися гарячі дрова, одяг на хлопчику запалав. «Вилетів вогонь йому на шортики, шортики були з такого матеріалу з пластика і вони загорілись. Холодною водою облили, сусід поїхав купив пшикало, попшикали і все, він спав і нічого його не боліло, зранку почало пекти», каже мама хлопчика Марія Хомутник.

Показати дитину медикам жінка вирішила лише за добу, коли терпіти біль малому не було сили. Поїхала у сусіднє село в амбулаторію. І вже лікарка викликала швидку. «У дитини були ніжки повністю обпечені. Мама навіть не дуже хотіла в лікарню. Каже: «А є потреба? А для чого?». Швидка приїхала дуже швидко, але мама одночасно забрала дитину поїхала додому, якась в неї була потреба, щось взяти з собою в лікарню», – розповіла лікарка амбулаторії Марія Штипка.

Лікарка додає, що не розуміє, чому мама не повідомила медиків відразу. «Дитина мучилася цілу ніч, спала з тими опіками. Так як мама розказувала, то вона зняла весь одяг з дитини разом зі шкірою. Коли приїхала швидка, дитина вже абсолютно не могла рухатися», – каже лікарка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначається, що до обласної лікарні Сергійка привезли у шоковому стані. В нього обпечена чверть тіла, деякі ураження дуже глибокі. Медики кажуть: загрози для життя немає, але лікування буде тривалим, бо почали його запізно.

«Дитина отримала полум’ям опік сідниці, правого і лівого стегна і тулуба. Стан дитини важкий, проводиться інфузійна терапія, антибіотики терапія», – повідомив заступник головного лікаря Львівської міської дитячої лікарні Федір Осим.

Сама мати дуже плутано пояснює, чому звернулась до лікарів аж за добу, каже, «зразу поїхали до фельдшерки, там було закрито і не було машини, не було чим його везти».

Натомість фельдшерка заперечує слова матері постраждалої дитини, каже, що до неї мати не приїздила, і не телефонувала. Сусіди ж кажуть, що машин у селі вдосталь, якби жінка звернулась, то повезли б. Про те, що малий тяжко обпікся, вона мовчала. У селі розповідають – сина жінка виховує сама, дбає про нього добре.

Лікарі констатують, що оцінити ступень опіків самостійно батькам важко, тож треба якомога швидше везти дитину до лікарів. В жодному разі, не знімати з обгорілої шкіри одяг, і не мастити олією, йдеться у повідомленні. А ліпше обезболити і негайно викликати швидку.

Розслідуванням інциденту із Сергійком вже зайнялася поліція. За офіційними даними, щороку лише на Львівщині з опіками до лікарів потрапляє пів тисячі дітей. І більшість з них – отримують ураження вдома, на кухні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...