facebook

На Луганщині другий день вирують пожежі: 5 людей загинули, прибули Аваков і Зеленський

У Луганській області біля Сєвєродонецька загорілися ліси на площі 85 гектарів. Станом на 8 липня, 5 осіб загинуло. Вогонь знищив близько 80 дачних будинків садового кооперативу “Вовча яма” і 30 житлових будинків у селі Смолянинове.

20:13 – Міністерство закордонних справ спільно з фондом “Вернись живим” на 160 тисяч гривень закупили медикаменти і медзасоби для військових медиків, які допомагають жителям і воїнам ООС, постраждалим від масштабних пожеж в Луганській області, повідомили в МЗС.

19:25 – До ліквідації лісових пожеж в Луганській області залучено більше 1 200 співробітників ДСНС, Національної поліції, Національної гвардії, а також 200 одиниць техніки, в тому числі два літаки Ан-32П, повідомили в МВС.

18:40 – Президент України Володимир Зеленський запевнив, що всі населені пункти, які постраждали під час лісових пожеж в Луганській області, отримають необхідну допомогу.

17:43 – Глава Національної поліції України Ігор Клименко заявив, що більшість загиблих під час пожеж задихнулися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

17:10 – Українська сторона за посередництва ОБСЄ узгодила з окупантами на Донбасі використання літаків для гасіння пожеж в Луганській області, повідомляє “Укрінформ”.

“Ми через ОБСЄ отримали такий дозвіл. Тобто, введено режим” тиші “, тому що гасіння пожежі безпосередньо знаходиться на такій відстані, де ворог міг би застосувати зброю, і в тому числі проти літаків, які здійснювали гасіння. На початку бойовики чинили опір, а потім за допомогою ОБСЄ вони надали підтвердження і режим “тиші” введено. Тому гасіння пожежі здійснюється в тому числі і авіацією”, – розповів командувач Об’єднаними силами ЗСУ Сергій Наєв.

15:46 – Глава Нацполіції Ігор Клименко заявив, що правоохоронці розглядають ще одну версію виникнення пожежі – є ймовірність попадання снарядів з території тимчасово непідконтрольної Україні.

15:34 – В Офісі генерального прокурора заявили, що розпочали кримінальне провадження за фактом масштабної пожежі на Луганщині. Попередня правова кваліфікація – порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

14:20 – Розпочалося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) з мирного врегулювання на Донбасі. Українська сторона закликала до повного та всеосяжного режиму припинення вогню у зв’язку з пожежею на Луганщині.

13:39 – У 93-тій ОМБр Холодний Яр розповіли, що техніка та особовий склад Збройних Сил, Нацгвардії, ДСНС день і ніч боролися з вогнем, аби не дати йому розповсюдитися. Зокрема інженерні підрозділи 93 бригади Холодний Яр застосували інженерну машину розгородження (ІМР-2) для того, аби створити захисну смугу і “відрізати” частину лісу, що палає, від населених пунктів. Нині пожежу локалізовано.12:00 – У ГСЧС повідомили, що підтверджено 5 загиблих. Один чоловік помер у лікарні.

11:40 – Голова Національної поліції України Ігор Клименко заявив, що правоохоронці розглядають три основні версії виникнення пожежі – погодні умови, необережне поводження з вогнем та умисний підпал.

11:00 – За інформацією Зеленського, відомо про знищення 24 будівель, ще 59 мають важкі пошкодження. У лікарні перебувають 2 особи – із реанімації їх перевели у стаціонар.

10:40 – Президент ухвалив рішення про використання у регіоні авіації. Як зазначив глава МВС Арсен Аваков, особливість такого рішення – близість лінії розмежування і відсутність розуміння зі сторони окупантів.

09:00 – Глава Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай припустив, що причиною масштабних лісових пожеж у Новоайдарському районі Луганської області міг стати підпал.

08:45 – Український офіцер Анатолій Штефан розповів, що близько 500 воїнів ЗСУ, 60 одиниць техніки, серед якої навіть безпілотні літальні апарати із складу Об’єднаних сил, допомагають в боротьбі із вогнем на Луганщині.

08:30 – Голова МВС Арсен Аваков розповів, що разом із секретарем РНБО,головами ДСНС, НПУ працюють на місці лісових пожеж поблизу Сєвєродонецька в оперативному штабі.

08:00 – У ГУ ДСНС у регіоні повідомили, що рятувальники евакуювали 30 осіб (із них 13 дітей) із села Смолянинове і дачного кооперативу “Вовче озеро”. Також були відселені 30 осіб. 9 осіб було госпіталізовано.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...