facebook

Українці вперше полетіли на відпочинок до Туреччини та Єгипту: як не заразитися COVID-19

З початку липня перші українські туристи від часу запровадження світового карантину через пандемію коронавірусу полетіли відпочивати на курорти Туреччини, Єгипту та Албанії. Ці країни приймають наших громадян без довідки про відсутність інфекції, однак після відвідин Єгипту необхідна обов’язкова 2-тижнева самоізоляція або ж тест на відсутність захворювання. Країна належить до переліку червоних зон, де поширення епідемії є більш масштабним, ніж в Україні. Однак цю деталь турагентства приховують.

Як безпечно відпочивати на закордонних морських курортах під час пандемії та що робити, якщо заразилися вірусом на відпочинку – читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Українці – єдині туристи в Єгипті?

327 українців на початку липня полетіли відпочивати на єгипетські курорти Шарм-ель-Шейха та Хургади. Ця тема на перших шпальтах місцевих газет із заголовками: “Після відновлення міжнародного авіасполучення українські туристи першими повертаються до курортів Єгипту”. Чартер з України в аеропорту Шарм-ель-Шейха зустрічали з усіма урочистостями. Окрім України, кордони з Єгиптом відкрила ще Білорусь, та ось європейські туристи туди поки не літають.

В українських турагентствах радо продають путівки на курорти Єгипту, розповідаючи про повну безпеку та тотальну дезінфекцію, але водночас у жодному з них не повідомляють про обов’язкову самоізоляцію після повернення додому.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ця інформація поки перевіряється. Але ж можна зробити тест за 700 грн. Туристів у Єгипті зараз удвічі менше, ніж раніше, одні українці та білоруси. Заповненість готелів – не більш як 50%, постійне прибирання, шведські столи залишилися. Ціни на путівки на рівні 700-800 доларів на двох за готель 5 зірок на першій лінії. У медичну страховку додали також страхування від ковіду. Якщо турист захворіє на курорті – страхова покриває всі виплати, зокрема й зворотний квиток, якщо лікування затягнеться. Якщо симптоми легкі – турист просто перебуває в номері готелю доти, доки не вилікується”, – пояснили OBOZREVATEL в одному з туристичних агентств.

Українські туристи, які вже відпочивають у Єгипті, на своїх сторінках у соцмережах діляться враженнями від першого польоту під час карантину та самого відпочинку.

“Все супер, але є одне величезне але. Все постійно обробляється, починаючи з літака, речей, сумок, лежаків, стільців – все це нескінченно бризкають. І якщо людина астматик чи алергік – це 100% може стати проблемою. Нас їхало вісім сімей, в аеропорту зустрічали з піснями, соками, подарунками. Далі особистий трансфер на пляж і з пляжу. Аквапарк працює. Номер сімейний із виходом до басейнів. Їжу накладаємо самі через скло”, – написала одна з українських туристок Галина Чурко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...