facebook

Росія створила на кордоні з Україною три угруповання військ, здатних до раптового наступу

Поблизу кордону з Україною Росія створила три угруповання військ, які здатні проводити раптові наступальні дії з обмеженими цілями. Про це заявив начальник Головного управління міжнародного співробітництва та верифікації ЗСУ генерал-лейтенант Леонід Голопатюк під час онлайн-засідання Форуму із співробітництва у галузі безпеки ОБСЄ, повідомляє Укрінформ.

“Станом на сьогодні поблизу кордону з Україною вже створено три міжвидових угруповання, які здатні без оголошення мобілізації та при мінімальних підготовчих заходах проводити раптові наступальні дії на території України”, – заявив Голопатюк.

Український генерал повідомив, що вздовж кордону України Росія здійснює активне формування нових військових частин і реорганізацію існуючих військових формувань з метою нарощування їх бойового потенціалу.

На даний час вздовж кордону розгорнуто 28 батальонно-тактичних груп. Також завершується формування трьох нових об’єднань – двох армій і армійського корпусу, “які протягом 2020-2021 року планують досягти повної оперативної готовності”, заявив він.

У наземному компоненті на Західному стратегічному напрямку створена 20-та загальновійськова армія у складі 3-ї мотострілецької дивізії та 144-ї мотострілецької дивізії. При цьому на озброєнні 448-ї ракетної бригади 20-ї армії є ракетні комплекси “Іскандер”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На Південно-західному стратегічному напрямку створена 8-а загальновійськова (ударна) армія у складі 150-ї мотострілецької дивізії, 20-ї окремої мотострілецької бригади та оперативно підпорядкованих 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійських корпусів. В окрузі та армії передбачено створення ракетних бригад “Іскандер”.Як повідомив генерал, в цілому чисельність наземного угруповання ЗС РФ вздовж кордону України становить близько 87 тис. військових, до 1100 одиниць танків; до 2600 бойових броньованих машин; до 1100 артилерійських систем; до 360 ракетних систем залпового вогню, 18 оперативно-тактичних ракетних комплексів.

Командувач Операцією Об’єднаних сил Сергій Наєв повідомив, що на півдні ЗСУ перевели бойову службу на посилений режим.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...