facebook

4 основні симптоми раку молочної залози

Якщо у разі одних видів раку спочатку ознак захворювання не спостерігається, то у разі раку молочної залози хворобу можна попередити, якщо бути уважними. Вважається, що рак молочної залози передається генетично, тому його розвиток не можна зупинити або запобігти. Але є декілька способів, які допоможуть розпізнати хворобу на ранній стадії, поки ще не надто пізно.

1445317045_660x440_85_site214_11_20121020082742_preventing-brest-cancer1

Розпізнавши ці симптоми раку молочної залози, Ви зможете запобігти його розвитку в глибшу стадію!

Після кожної менструації проводьте повне самообстеження – Ваш лікар вже довгі роки говорить Вам це, але іноді Ви почуваєте себе збентеженою! Передусім, треба обов’язково провести самообстеження наступного дня після закінчення циклу. Просто ляжте на спину і витягніть руки вгору. За допомогою декількох пальців почніть легкими рухами робити масаж, звертаючи увагу на усі опуклості. Не забудьте перевірити зону пахв. Про це говорять не так часто, але перші симптоми раку молочної залози з’являються саме в пахвах.

Будьте уважні до того, що Ви шукаєте – Три поради, перед тим, як Ви почнете самообстеження: тверде, нечутливе і нерухоме. Кіста і рубцеві тканини також можуть перерости в пухлині. Ось чому щомісячне самообстеження так важливо! Звертайте увагу на все, що здається не в нормі і будьте уважні до всього, що – тверде, нечутливе і нерухоме.

Подивіться на шкіру навкруги грудей – Вірите Ви або ні, але Ви можете виявити симптоми раку, просто подивившись на свою гrудь. Після того, як Ви зробили щомісячну перевірку, подивіться на шкіру навкруги грудей. Ось типи шкіри, які повинні почати турбувати Вас: луската шкіра, поглиблення на грудях, зморщена, потовщена, покрита ямками шкіра, а також почервоніла і сплюснута шкіра. Якщо Ви не вагітні, але Ваша грудь опухла і чутлива вже впродовж довгого часу, це теж повинно стати причиною для занепокоєння. Проконсультуйтеся з лікарем.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тепер настав час для перевірки сосків – Після того, як Ви самообстежились, треба перевірити соски. Це трохи важке зайняття, оскільки у кожної людини вони бувають різних кольорів. Але будьте обережні у разі червоних, лускатих, товстих, чутливих, зморщених у всередину сосків, а також будьте уважні до виділень!

Взнайте думку свого лікаря – Якщо у Вас є деякі сумніви, то краще звернутися до лікаря за професійною порадою. Вони зможуть розвіяти усі Ваші сумніви і поставити діагноз, просто поглянувши на Вас. Краще постійно проходити обстеження у лікаря і звертатися до нього відразу ж при виникненні чинників, що тривожать. Завжди добре бути застрахованим! Ваш лікар точно оцінить Ваше занепокоєння!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...