facebook

Житель Тернополя здався СБУ після того, як його завербувала ФСБ Росії

Суд звільнив від кримінальної відповідальності жителя Тернополя, якого намагалася завербувати ФСБ РФ і який здався СБУ.

Òàáëè÷êà íà çäàíèè Ñëóæáû áåçîïàñíîñòè Óêðàèíû â Êèåâå 12 ìàðòà 2009 ã.

Про це повідомили IA ZIK у прес-центрі СБ України.

«Спецслужби Російської Федерації намагалися схилити до державної зради мешканця Тернополя, який виїхав до РФ на заробітки ще підлітком. У Москві під час чергового рейду міграційної служби його затримали за незаконний перетин кордону. Невдовзі хлопця було засуджено до позбавлення волі. До інкримінованого правопорушення суд додав ще й нібито угон автомобіля», йдеться у повідомленні.

Відбувши покарання, хлопець переїхав в Іжевськ на роботу.

Після Революції гідності його затримали працівники ФСБ та пообіцяли, що в разі відмови від співпраці під будь-яким зручним приводом засудять до значного терміну ув’язнення як рецидивіста.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Куратори з ФСБ поставили перед українцем низку завдань. Насамперед він мав збирати інформацію про дислокацію центрів підготовки українських добровольчих формувань. Також в його обов’язки входив збір установчих даних командирів, чиї підрозділи беруть участь в АТО. Крім того, росіяни планували використовувати хлопця для організації різного роду провокацій», – зазначили в СБУ.

Після повернення в Україну юнак звернувся до управління СБ України в Тернопільській області та розповів про обставини вербування.

Ухвалою суду його звільнено від кримінальної відповідальності на підставі ч. 2 ст. 111 (державна зрада) КК України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...