facebook

Це були не банки. Гонтарєва прокоментувала скорочення кількості банків в Україні

Глава Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарєва прокоментувала закриття 82 банків в Україні за період своєї роботи.

28_main_ukr

За її словами, більшість виведених з ринку банків займалися відмиванням грошей, або ж не мали ніяких активів, передає Інтерфакс-Україна.

“Насправді, не шкодуйте про 82 банках, які ми вивели з ринку, як би боляче це не було. Тому що ці банки, на жаль, не були банками. З них 20 займалися просто відмиванням грошей, в інших банках просто не було абсолютно ніяких активів, тому що їх вкладники просто ці активи вкрали”, – заявила Гонтарєва.

Глава НБУ нагадала, що згідно з рішенням Верховної Ради, відповідальність за неплатоспроможність банку несе не тільки менеджмент, але й власник.

“І я хочу, щоб всі власники цих банків знали, що ще в квітні 2015 року Верховною Радою був прийнятий закон про відповідальність не лише менеджменту цих банків, але й про відповідальність акціонерів цих банків. Тому кожному з цих акціонерів, напевно, буде по п’ять років, а за два банки, напевно, по п’ять за кожен”, – заявила Гонтарєва.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...