facebook

З України продовжують тоннами вивозити ліс — трагедія на Прикарпатті не навчила

Контрабанда деревини триває.

Через кілька днів після закінчення повені в Карпатах з України знову почали вивозити ліс. Про це розповіли в Telegram-каналі “Україна в шоці”.

Повідомляється, що не так давно на Західній Україні пройшли масштабні повені, які завдали величезних збитків інфраструктурі декількох областей.

Основною причиною настільки руйнівних наслідків стихії екологи назвали вирубку лісу.

Після цього в країні серйозно задалися цим питанням і навіть відкрили кілька кримінальних справ з цього приводу. Проте вже через кілька днів незаконна контрабанда українських лісів продовжилася.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Telegram-каналі також опублікували відео, на якому можна помітити потяг з вантажними вагонами, які до верху забиті зрубаними деревами.

Варто зазначити, що у Карпатах ростуть букові ліси, які вже довгий час незаконно рубають браконьєри і експортують до Європи.

Ці ліси здатні перевести поверхневий стік води в грунтовий за рахунок великого споживання рідини (у вегетаційний період одне дерево бука здатне поглинати до 400 літрів води в день).Масову вирубку саме цих дерев вважають основною причиною повені на Західній Україні, адже раніше густо насаджені ліси успішно стримували велику кількість опадів і не давали стихії досягти на стільки руйнівних наслідків.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...