facebook

Чому виникає нелюбов та страх клоунів? Пояснюють психологи

Страх перед клоунами народжується через непередбачуваність їхніх вчинків та несправжність емоцій.

Переконані психологи, які прокоментували цю тему для порталу Health.com.

ac4010a-kloun-300

Доктор філософії, психолог і директор клініки стресу і тривоги North Shore у Північному Ванкувері (Канада) Рамі Надер зазначає, що ми відчуваємо до них недовіру.

Ніхто не може бути щасливим постійно. А у клоунів ці штучні намальовані емоції, які насправді не виражають їхні справжні почуття. По суті справи, це все спектакль, і ми це відчуваємо“, – пояснює вона.

Доктор філософії, професор психології у Коледжі Нокс Франк МакЕндрю каже, що багато людей також бояться манери поведінки клоунів.

Люди бояться клоунів, бо вони пустотливі та непередбачувані. До того ж, на відміну від вампірів і привидів, вони дійсно існують, та можуть створити проблеми для вас“, – говорить психолог, який довгий час спеціально вивчає жах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
Психолог каже, що люди бояться клоунів, бо вони пустотливі та непередбачувані. Фото kues/Depositphotos

Типовий клоун часто недотепно жартує, обливає водою, кидається тортами, а це все, на думку МакЕндрю, ставить нас у незручне становище та змушує недовіряти, й зрештою викликає тривогу та страх.

Надер також переконана, що неприязнь до клоунів підігріває культура.

Ви бачите фільм з моторошним злим клоуном, і це може змінити ваше сприйняття клоунів у майбутньому“, – говорить вона.

Психолог також уточнює, що підсвідомо страх клоунів можуть провокувати історії пограбувань та нападів, коли злочинці так маскувалися.

Протягом останніх двох місяців з десяток таких інцидентів трапилися у США. У одних випадках “клоуни” намагалися заманити дітей в ліс, у інших – залякували та погрожували ножами.

Доктор Надер радить уникати взаємодії з клоунами, якщо вони вам неприємні, аби не отримувати додаткового стресу.

Психолог переконана, що неприязнь до клоунів підігріває культура. Фото SIphotography/Depositphotos

Цікаво, що після згаданих інцидентів у США, президент Всесвітньої асоціації клоунів Ренді Крістенсен заявив, що жоден професійний клоун не вестиме себе моторошно навмисно.

Ми об’єднуємо людей, які люблять дітей, прагнуть бути комічними та викликати у людей посмішку. Професіональний клоун ніколи не буде брати участь у чомусь подібному“, – сказав він news.com.au.

Крістенсен також зазначив, що клоуни асоціації стурбовані тим, що у суспільстві стигматизують клоунів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...