facebook

Селевий потік може знести частину села на Прикарпатті

Величезний селевий потік загрожує знести значну частину села Микуличин на Прикарпатті. Через зливи на сусідній горі утворилося озеро. Тонни води стримує природня дамба із каміння, дерев та землі. Але дамба може прорватись будь-якої миті, припускають експерти. З кількох сотень хат вже евакуювалися люди.

У селі Микуличин на Прикарпатті через зливи на сусідній горі утворилося “озеро”. Тонни води стримує природна дамба із каміння, дерев та землі. Але, як припускають експерти, дамба може прорватись будь-якої хвилини. Із кількох сотень будинків вже евакуювалися люди, про це розповідається в сюжеті ТСН.

Якщо стихійну дамбу з каміння, дерев та землі прорве, вода знесе на своєму шляху близько дві сотні житлових будинків. Адже село Микуличин розташоване на відстані двох кілометрів від новоутвореного величезного озера. Воно ж утворилося в горах після паводку. А його річище перекрив гігантський зсув ґрунту.

“Цей зсув стався в найвужчому місці, де тече потічок. І він його перегородив. Утворилася дамба близько 30 м висотою. Якщо, не дай Боже, зривається сель, вода піде і все затопить”, – каже заступник директора Карпатського національного парку Олександр Киселюк.

Сільський голова теж зауважує, що у разі, прориву стихійної дамби, воді не буде куди діватися і вона затопить селище.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У зв’язку із загрозою підтоплення ще вчора в Микуличині оголосили евакуацію. Люди перебрали до рідних, які живуть на іншому краю села.

“Всі речі повиносили на другий поверх. Стіл, столи, техніку, телевізор повиносили до родичів”, – розповідає, мешканка с.Микуличин.

Стихійну дамбу вже оглянули експерти і заявили, що потрібно пробити в ній невелику діру, щоб потрохи спустити воду природним річищем струмка.

Однак піротехніки втручатися відмовилися, оскільки пояснюють, що існує великий ризик руйнації всієї дамби. Тож до робіт залучили екскаватор.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...