facebook

У “ДНР” взяли у полон молодого хлопця, який писав пісні українською

В окупованому Донецьку бойовики “ДНР” схопили 20-річного Богдана Максименка “за підозрою екстремістській діяльності”, понад два місяці родичі не знали, де перебуває юнак.

Як повідомила в фейсбуці родичка хлопця Наталія Казьоннова у понеділок, 22 червня, нещодавно вдалося дізнатися місце його незаконного утримування.

10 квітня до помешкання Богдана Максименка в окупованому Донецьку прийшли бойовики, “перевернули все в квартирі, конфіскували комп’ютер і забрали хлопця у невідомість, яка тривала 73 дні”.

Про це пише Новинарня.

За цей час рідні мали лише відписки від так званої “прокуратури ДНР”. Жодного підтвердження про місце утримання юнака не було, лише лист, датований 13 травня, у якому йшлося про “адміністративний арешт на термін 30 діб”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“У понеділок, 22 червня, у перший день поновлення дозволу на передачі до одного з СІЗО, де утримують бранців “МГБ”, вдалося оформити передачу та ліки”, – розповіла Казьоннова.

У хлопця – вроджений порок серця, він потребує медичного нагляду.

“Попри прохання, Богдан не приховував свою громадянську позицію і відверто писав у соцмережах думки щодо теперішнього та майбутнього Донецька”, – зазначила Наталія Казьоннова.

Також Максименко захоплювався музикою, записував українські пісні під гітару та поширював їх в інтернеті.

“Сьогодні ми достеменно не знаємо, які звинувачення криються за трьома статтями “кримінального кодексу ДНР”. Так званий “слідчий” досі не спілкувався з родиною, хоча рідні неодноразово намагалися дізнатися, хто веде “справу”, в чому конкретно звинувачують Богдана. Тепер, коли в СІЗО взяли передачу, точно знаємо, що хлопець є черговим бранцем, і починаємо боротьбу за нашого Бодю. Я вжила необхідні формальні заходи та налагодила певні контакти”, – наголосила Казьоннова.

“Про нього вже повідомили у міжнародні організації, представництво омбудсмена в Донецькій області та люди, які сприяли визволенню багатьох бранців”, – додала вона.

“Є речі, заради яких можна витерпіти все, адже є ми – українці і є наша велика Родина – вся наша Україна”. Цей пост мій 20-річний похресник Богдан Максименко написав за місяць до арешту. Пост-пророцтво про власну долю”, – сказала Наталія, процитувавши допис у фейсбуці.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...