facebook

Повінь на заході України: рівень води в річці Прут перетнув критичну позначку

У ніч на середу, 24 червня, рівень води в річці Прут в межах міста Чернівці перетнув критичну позначку.

У ніч на середу, 24 червня, рівень води в річці Прут в межах міста Чернівці перетнув критичну позначку.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук, дані також опублікували на сайті Укргідрометцентру.

“Нагадую, що критичною є позначка вище як 5 метрів”, – зазначив Осачук.

Станом на першу годину ночі вода в річці піднялася до 501 сантиметра. О п’ятій ранку рівень води в Пруті становив 545 сантиметрів. Жителям регіону загрожує евакуація.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Рано-вранці 24 червня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вилетіли на Прикарпаття, повідомили в Telegram-каналі прем’єра.

“Жахливі повені на Прикарпатті, Буковині та Закарпатті. Вилітаю в Івано-Франківську область, щоб на місці скоординувати діяльність органів влади в подоланні наслідків негоди”, – зазначив Шмигаль

Станом на восьму ранку рівень води в річці Прут збільшився ще на п’ять сантиметрів – до 550.

Через паводок опинилося під загрозою газопостачання в Чернівецькій області, повідомив у Facebook керівник “Регіональної газової компанії” Олег Ніконоров. Тиск у газопроводі підтримують із резервного напрямку. Від газопостачання відключили села Користувата, Бурда, Ревне, Стрілецький Кут і Нові Драчинці Кіцманського району. А в селі Бобівці Сторожинецького району вода знесла міст і підмила газопровід.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...