facebook

Клініка в польському Жешуві запрошує українок на пологи

У польському місті Жешув неподалік від українського кордону вже п’ять років функціонує приватна клініка Pro-Familia. У цьому медзакладі відкрито гінекологічно-пологове відділення, у якому лише цьогоріч народилося близько 100 українців.Про це повідомив кореспондент «Вголосу».15d833ecc1243f29b8862de69fcccf73dfe175eacb5df2f4def1pimgpsh_fullsize_distr1111

Львівським журналістам показали, в яких умовах пропонують народжувати українським жінкам. Pro-Familia позиціонує себе, як клініка, де приймають лікарняні пологи в домашніх умовах, адже інтер’єр пологових залів, післяпологових кімнат справді наповнений домашнім затишком.

Як розповів директор з медичної частини клініки Януш Кідацький, для поляків, які мають страховий поліс, за пологи не доводиться платити.  Натомість українцям, чи будь-кому без страховки пологи обійдуться у 6 тис. злотих (близько 38 тис. грн). Ця сума включає в себе практично усе, не зважаючи на те, чи вони проходять природним способом чи це кесарів розтин. Післяпологовий період триває до двох-трьох діб, після яких здорову маму з дитиною виписують. У разі якихось проблем зі здоров’ям немовляти, у клініці працює відділення неонатології- інтенсивної терапії за новонародженими, однак ці послуги вже йдуть за додаткову плату. У клініці ми зустріли львів’янку Світлану, яка свою другу дитину в січні цього року народжувала в Pro-Familia. За її словами, поїхала сюди за рекомендацією друзів на 38 тижні вагітності без якихось попередніх домовленостей.

«Мене оглянули і сказали ще тиждень «погуляти», однак довго я не гуляла, адже дитинка народилася скоріше (посміхається, – авт.). Я дуже задоволена, тому що пологи пройшли без будь-яких ускладнень, у хорошій атмосфері і максимально природно. Тут не прийнято домовлятися з лікарем, як у нас, адже всі лікарі кваліфіковані.  А ще важливо,  що тут дуже сильна інтенсивна терапія для новонароджених, нашим друзям практично врятували дитину», – розповідає жінка. Нині ж пані Світлана приїхала у цю клініку заради стоматологічних послуг.

Загалом у клініці приймають до 300 пологів щомісяця, половину з них це кесарів розтин. Однак, як пояснює Януш Кідацький, це через те, що здебільшого сюди направляють уже пацієнток з відповідними показами. Під час природних пологів жінкам пропонують різні види знеболення, у тому числі епідуральну анестезію. Акушер розповіла, що зараз жінки дуже часто обирають знеболення, але фактично у пологових залах є і ванни, тому за бажанням жінка може народжувати у воді, чи у вертикальному положення – як їй зручно.

Цей госпіталь має найвищий рівень акредитації у Польщі. Здебільшого, як розповів директор з медичної частини Януш Кідацький, охочі народжувати тут українки приїжджають за місяць до того на попередню консультацію, яка коштує 150 злотих. Клініка має укладений договір з готелем Hilton Garden Inn, де можуть зупинитися рідні породіллі за спеціальними пропозиціями. У клініці практикують партнерські пологи, чоловік чи хтось із близьких може залишитися з породіллею і у післяпологовій палаті.  Єдиною незручністю для українців може стати те, що після народження потрібно їхати в українське консульство у Любліні, аби отримати дозвіл на перетин кордону з дитиною.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окрім того, у клініці за кошти Євросоюзу придбали перший у Центрально-Східній Європі надсучасний МРТ. За його допомогою наразі лікують різні захворювання м’язів матки, в тому числі доброякісні пухлини без оперативного втручання. Керівник відділення Магда Пика розповідає, що така процедура триває до 4-5 годин і пацієнтка уже за 2 -3 доби може повернутися до праці. Наразі ці послуги у клініці надають безкоштовно, адже працюють у експериментальному режимі, хоча й за сертифікованою методикою. Як розповідає Магда Пика, зараз у Польщі дуже багато жінок мають захворювання матки, болючі місячні тощо і це одна з причин безпліддя, тому таке лікування тут дуже популярне. Станом на зараз уже 1200 пацієнток чекають на свою чергу. Практично на рік вони проводять близько 150 таких процедур, записатися на них можуть й українки.

Також у Pro-Familia функціонує  педіатричне відділення, відділення дитячої ларингології, хірургічне, офтальмологічне відділення, пластичної хірургії,  естетичної медицини, стоматологічне, урологічне відділення. Для поляків зі страховим полісом більшість послуг тут безкоштовні, чого не скажеш про українців.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...