facebook

Дистанційне навчання з 1 вересня — як зміниться освітній процес в Україні

У новому навчальному році школярі ймовірно будуть навчатися дистанційн

Кабмін розглядає можливість зміни організації освітнього процесу в новому навчальному році в умовах пандемії коронавірусу. Про це йдеться у програмі діяльності Кабінету Міністрів.

Зокрема, у розділі програми діяльності Кабміну “Короткострокові пріоритети діяльності уряду” є пункт щодо підготовки освітніх закладів до навчального року 2020-2021 та організації навчального процесу в умовах пандемії. Кабмін виділив серед пріоритетів організацію дистанційного навчання, завершення навчального року 2019-2020, проведення зовнішнього незалежного оцінювання, організацію пробного ЗНО в онлайн-режимі, а також вступної кампанії у навчальні заклади у 2020 році.

1 вересня школярі почнуть навчання дистанційно. Діти будуть вчитися з урахуванням індивідуального підходу. На період карантину учням доведеться освоювати шкільну програму самостійно.

Зі слів в. о. міністра освіти і науки, Любомири Мандзій, сказаних в програмі “Сніданок з 1+1”, вона сподівається, що в школі будуть більше використовувати технології дистанційного навчання. Це дозволить поступово перейти до іншого формату навчання, в якому буде використана і класно-урочна система та технологія змішаного навчання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Очільниця МОН зазначила, що вчителям освітніх установ до кінця червня будуть надані рекомендації щодо планування структури наступного навчального року. За її словами буде “коригувальне навчання”, з допомогою якого вчителі зможуть визначити на скільки учні засвоїли матеріал, який вони вивчали дистанційно під час карантину. Тобто передбачається виключно індивідуальний підхід до кожного учня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...