facebook

«Де українці?! Президент – етнічний єврей, голова ВРУ – етнічний росіянин, очільник МВС – етнічний вірменин»

«Українці мають нарешті зрозуміти: вони – націоналісти. І не вірити у брехливі казки шовіністичного московського ворога, який і досі кричить, що це погано.

І спілкуватися лише українською. Бо людина, яка не здатна засвоїти державну мову країни, в якій живе чи збирається жити, є дебільною і непотрібною».

Саме так вважає український науковець, доктор наук, громадський діяч, публіцист, письменник та професор Київського національного університету ім.Т.Шевченка Петро Масляк.

Він переконаний: «Україна приречена на те, аби стати потужною і могутньою національною державою у Європі. Державою щасливих україномовних, високоінтелектуальних та національно свідомих громадян. Тільки за таких умов ці люди і ця земля можуть стати щасливими. Але це можливо лише за однієї умови…».

Докладніше – у розмові журналіста «Вголосу» з відомим науковцем.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зараз багато говориться про те, що нам дуже бракує національної ідеї. Якою, на вашу думку, вона мала б бути?

Говорімо відверто, без фарисейства. Національною ідеєю будь-якої нації є створення та розбудова національної держави. А в українців є національна держава? Лише формально, але не реально, бо Президент – етнічний єврей, голова Верховної Ради – етнічний росіянин (тому йому цілком природно не подобається Закон «Про державну мову» – українську), глава МВС – етнічний вірменин тощо. А де українці!?

За дослідженнями соціологів на неокупованій частині України мешкає 92% етнічних українців. А нам розповідають, що ми багатонаціональна держава

За дослідженнями соціологів, на неокупованій частині України мешкає 92% етнічних українців. А нам розповідають, що ми багатонаціональна держава. Ми мононаціональна держава! І де ці 92% українців у керівництві держави? А скільки етнічних українців серед олігархів у нашій етнічно-клановій державі? А чому у нас закону немає, що українці мають бути присутні на 92% скрізь: серед олігархів, влади, власників ЗМІ? Тому у цьому випадку ми можемо говорити про реальну дискримінацію корінної нації в Україні. Відтак, національна ідея в українців є, але вона до сьогодні не є реалізованою – Україна не є державою української нації. І взагалі: судячи зі складу керівництва, Україна – держава національних меншин.

Чому українців сьогодні намагаються переконати, що націоналізм – це погано?

Українців чомусь хочуть переконати в тому, що поганий саме український націоналізм. У цьому нас переконують націоналісти єврейські, московські, угорські, польські та інші. От і виходить, що в усіх країнах націоналізм – це добре, тільки в Україні – погано.

На скільки необхідним зараз є націоналізм?

Націоналізм у нашій країні вкрай необхідний. Ми маємо віддавати перевагу своєму товаровиробникові перед іноземними, як і віддавати перевагу українській мові серед інших. Бо як можна закуповувати іноземні товари у той час, коли свої виробники гинуть? Тим більше у держави-агресора? Хто це допускає? Таке тільки державний злочинець може зробити. От якби я був керівником України і київська влада закупила трамваї не у Львові чи Запоріжжі, а у Польщі, то мер Києва при мені сів би у в’язницю на наступний день. Бо це злочин проти держави. Та й гроші з офшорів можновладців треба повернути – тоді б жодних кредитів МВФ нам би не потрібно було. Бо вже майже у кожній країні світу зберігають вкрадені і вивезені з України мільярди. Але є нюанс: аби почати втілювати економічний націоналізм у нашій країні, при владі мають бути справжні українські націоналісти – тільки тоді матимемо розквітлу Україну.

Останні дві революції якось змінили українців у цьому контексті?

Саме на Майдані почала формуватися еліта нашої нації. Ви тільки порівняйте, на скільки відрізняється український Майдан і «жовті жилети» у Франції, або протести у США, які супроводжуються погромами, руйнуванням та мародерством. У нас і близько такого не було. Наш Майдан – це унікальне цивілізаційне явище у світовій історії, коли люди самоорганізувалися і вийшли боротися за свої права і країну. І саме там мала формуватися нова еліта. При цьому учасники Майдану мали зі свого середовища висунути лідера і стати для нього опорою. Але, на жаль, до влади прийшли не такі, як Герої Небесної Сотні, а зовсім інші люди, ті, які думали про себе та власне збагачення. Натомість ті, хто гинув на Майдані, думали про Україну, її майбутнє та українську націю. От в чому головна різниця між ними.

Ви вважаєте, що влада намагається знищити українську мову?

Так, і це очевидно. А мова – це головний маркер нації. Є нація – є мова. І Закон про мову потрібний для формування національної еліти. Натомість в Україні практично відсутня національна еліта. А як можна будувати національну державу, коли вона відсутня? Та й освіта також має бути національна. У школі мають вчити історію України реальну, географію України і т.д. А без Закону «Про українську мову» формування національної еліти і висунення нею національного лідера неможливе!

Як змінилася б Україна, якби при владі були націоналісти?ё

Україна приречена на те, аби стати потужною і могутньою національною державою у Європі. Державою щасливих україномовних, високоінтелектуальних та національно свідомих громадян. Тільки за таких умов ці люди і ця земля можуть стати щасливими. А національне виховання громадян в країні можуть забезпечити тільки націоналісти при владі. Хочете, щоб була Українська Держава – голосуйте за українців; хочете, щоб було все, як зараз є, – далі голосуйте за нацменшини.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...