facebook

Відновлення авіасполучення в Україні. До яких країн можна полетіти

Країна відновлює міжнародне авіаційне сполучення 15 червня. Але це не означає, що відтепер українці можуть летіти куди завгодно, адже більшість кордонів так і залишатимуться закритими, а обмеження, які встановлюють країни для іноземців, зберігатимуться.

Тепер головною датою, з якої туристичні подорожі стануть можливими, називають 1 липня. Саме тоді більшість країн, до яких їздять на відпочинок українці, планують відкрити свої кордони.

Проте і ця дата не є остаточною. Все залежатиме від епідеміологічної ситуації як в Україні, так і в інших країнах.

Чи буде кому літати

Рейсові літаки з 15 червня таки полетять.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Їх буде значно менше. Право летіти матимуть лише певні категорії громадян. Але не туристи.

По-перше, це іноземці, які перебувають в Україні.

Окрім них – українці, котрі їдуть на лікування, навчання, роботу, мають родичів – громадян тієї чи іншої країни. Хоча такі рейси здійснювалися і до 15 червня. Громадяни України у таких ситуаціях мають надавати документи про їхній статус.

За кілька днів до відновлення міжнародного сполучення перевізники засумнівалися, чи буде кого доправляти до інших країн.

В аеропорту “Бориспіль” заявили, що з 15 червня буде 15 регулярних рейсів щодня.

“МАУ” оголосила, що не продаватиме квитки до 1 серпня, поки не матиме інформації щодо можливостей туристів подорожувати.

На сайті авіакомпанії у розкладі зараз – три внутрішні напрямки на червень: Київ- Одеса, Київ-Львів та Київ-Херсон, й лише один міжнародний – до Лондона.

Аеропорт “Київ” повідомив, що відновлює рейси з 16 червня. Це польоти до Польщі, Німеччини, Португалії, Білорусі, країн Балтії. Ці рейси не для туристів, а для людей, що підпадають під категорії, про які згадано вище.

Куди українським туристам можна

Згідно із інформацією Мінінфраструктури, без обмежень готові приймати українських громадян Албанія та США.

Албанія, яка в останні роки дедалі більше приваблює туристів, 14 червня зустріла перший після карантину чартерний рейс – із Білорусі. І чекає на українців.

Велика Британія також відкрита для українців. Але на туриста чекає двотижнева обсервація.

Туреччина, Єгипет, Туніс, Грузія повідомили, що готові зустрічати українців з початку липня. Кожна з цих країн матиме вимоги до відпочивальників задля убезпечення від зараження.

Туреччина – популярна в українців морська країна. Туроператори кажуть, що попит на відпочинок там зростає. Проте на перші числа липня навряд чи слід чекати значного притоку.

Турецький уряд попередив, що усім іноземцям, які прилітатимуть на відпочинок, робитимуть тести на коронавірус – одразу ж в аеропорту.

“На початок липня попит на Туреччину значно нижчий, ніж минулого року, – каже ВВС News Україна президент Української асоціації туристичних агентств Антон Рудич. – Першими рейсами полетять турагенти, аби на власні очі побачити, що там. І туристи, які переброньовували відпочинок на липень після заборони у березні-травні”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...