facebook

Тривожний знак: російські судна увійшли в територіальні води України

З’явилася інформація про те, що танкери Росії з нафтопродуктами зайшли в українські річкові порти.

Згідно з наданими даними, судна по російським прапором наблизилися до Дніпрогесу і шлюзів на Каховському водосховищі, – передає Hyzer.

Як прогнозують експерти з морського права, “Богдан Устименко та Андрій Клименко, це створює загрозу диверсії на греблях і загибелі десятків тисяч людей.

Росіяни заробляють на згаданих рейсах великі гроші, такі судозаходи становлять пряму загрозу національній безпеці України, оскільки судна держави-агресора використовують при цьому об’єкти критичної інфраструктури України – судноплавні шлюзи Дніпровського каскаду”, – написав Устименко.

Також експерт зазначив, що в даний час Україна сама створює ідеальні умови для технологічної атаки з боку РФ. Так, через підрив греблі Дніпровської ГЕС може загинути понад сто тисяч громадян нашої країни. З цієї причини необхідно обов’язково заборонити плавання суден з російським прапором на внутрішніх територіальних водах України. Устименко пропонує, внести в законодавство наше країни відповідні зміни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У свою чергу, Клименко підкреслив, що спеціально хтось створив ситуацію, в якій країна-агресор захоче підірвати одну і головних українських ГЕС. На його думку, взагалі склалася дивне положення, коли під час війни перевозиться паливо до складів Держрезерву.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...